Skoči na glavno vsebino

Publikacije

Planer

 • Letak Planer 2011

  Planer je orodje za enostavno planiranje sestankov in izdelavo preprostih anket in vprašalnikov.

Filesender

 • Letak Filesender 2011

  Enostavna hitra in varna izmenjava večjih datotek na spletu (vse do 100 GB).

Konferenca Arnes

 • Promocijski letak 2011

  Konferenca Arnes povezuje uporabnike s področja izobraževanja, raziskovanja in kulture. Naš cilj je zagotoviti relevantne in aktualne informacije s področja novih tehnologij, omrežnih storitev in infrastrukture.

 • Zbornik prispevkov Konference Arnes 2011

  Glavna tema konference, ki je v okviru konference SirIKT potekala že peto leto
  zapored, je bila računalništvo v oblaku. Tuji in domači predavatelji so poskušali odgovoriti na vprašanja, kaj računalništvo v oblaku pravzaprav je in kako lahko koristi tudi vam, pa naj gre za znižanje stroškov ali pohitritev računskih operacij ter ali bi vaše raziskave morda laže podprli z uporabo gridov.

 • Promocijski letak 2012

  Vodilna tema Konference Arnes 2012 je tokrat »20 LET INTERNETA LJUDI«. V letu 2012 Arnes namreč praznuje 20 let svojega delovanja.

 • Zbornik prispevkov Konference Arnes 2012

  V letu 2012 Arnes praznuje 20 let svojega delovanja. V teh 20 letih smo bili priča izjemnemu napredku internetne infrastrukture in storitev, prihodnost pa nam napoveduje »internet stvari«. Vendar smo ljudje tisti, ki nam ta tehnologija omogoča vedno lažje sodelovanje, in prav naše sodelovanje rodi razvoj vedno boljše tehnologije. Zato bi ob tej obletnici radi spomnili, da teh dvajset let gradimo omrežje ljudi, ne le žic.

 • Promocijski letak 2013

  Na letošnji konferenci se bomo seznanili z mobilnimi trendi v evropski izobraževalni in raziskovalni sferi ter pogledali trenutno stanje v Sloveniji.

 • Zbornik prispevkov Konference Arnes 2013

  Zagotavljanje dostopa do brezžičnega omrežja danes ni več prednost, temveč nuja. Uporabniki tako upravičeno pričakujejo, da bodo lahko do storitev dostopali kjerkoli in kadarkoli ne glede na to, katero napravo bodo uporabljali – namizni računalnik, prenosnik, tablični računalnik ali telefon. Tudi naše spletne storitve morajo delovati tako prek prenosnika kot prek tabličnega računalnika.

 

Splošne predstavitvene brošure

 • Brošura Arnes 2011

  Arnes in druga raziskovalno-izobraževalna omrežja so v Evropi nastala iz potrebe, da se univerzam in raziskovalcem zagotovi globalno sodelovanje s pomočjo namenske infrastrukture in storitev, ki bi posebej prisluhnile njihovim potrebam.

 • 20 let povezujemo znanje

  Arnes je v preteklih dvajsetih let pomembno prispeval k informatizaciji slovenske raziskovalne in izobraževalne skupnosti ter slovenske družbe v celoti. Izobraževanje kot steber družbe potrebuje dostop do sodobnih komunikacijskih tehnologij, da lahko mladi učinkovito vstopajo v svet znanja. Raziskovalna dejavnost je ključna za zagotavljanje kakovosti visokošolskega izobraževanja in osnova za dinamičen industrijski razvoj. Vse te aktivnosti so globalne, zato je bilo skozi teh 20 let za Slovenijo življenjskega pomena, da Arnes zagotavlja ne le visoko zmogljive povezave znotraj Slovenije, temveč tudi najboljšo možno povezanost z univerzami po vsem svetu.

 • Arnesove storitve za samozaposlene v kulturi 2015

  Ste samozaposleni v kulturi? ARNES vam v dogovoru z Ministrstvom za kulturo brezplačno nudi internetne storitve, ki jih potrebujete pri svojem delu.

 • Arnesove storitve za organizacije vključene v projekt IR optika

  Arnes organizacijam vključenim v projekt IR optika brezplačno nudi oblačne storitve. Utra hitre (večgigabitne) povezave organizacij v skupno zaprto omrežje Arnes pomenijo zmogljivo, dolgoročno stabilno in trajno komunikacijsko rešitev in možnost učinkovite uporabe oblačnih storitev, ki jih nudi Arnes.

 • Letak Moj Arnes


  Arnes svojim uporabnikom ponuja brezplačne, sodobne in varne aplikacije.

Strip

 • Strip 25 let povezujemo znanje

  Strip, ki je bil izdan ob 25 letnici ustanovitve Arnesa.

Navodila za uporabnike

 • Uvodna navodila za uporabnike 2010

  V uvodnih navodilih boste našli več informacij o podaljšanju veljavnosti uporabniškega imena, storitvah Arnesa in nastavitvah zanje ter varnosti in pravilih obnašanja na internetu.

Eduroam

 • Promocijski letak 2010

  Eduroam je mednarodno združenje brezžičnih omrežij. Uporabnikom iz izobraževalne in raziskovalne sfere omogoča brezžični dostop.

 • Roletni pano

  Eduroam je mednarodno združenje brezžičnih omrežij. Uporabnikom iz izobraževalne in raziskovalne sfere omogoča brezžični dostop.

SIO-2020

 • Letak SIO-2020

  V letu 2017 je Arnes začel z izvajanjem štiriletnega Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Spletno gostovanje

 • Spletno gostovanje

  Brezplačno spletno gostovanje virtualnih strežnikov, dinamičnih spletnih strani (PHP/MySQL) in aplikacij (Joomla, Moodle).

Spletne konference VOX

 • Promocijski letak 2010

  Arnesove spletne konference VOX uporabnikom iz izobraževalne in raziskovalne sfere omogočajo enostavno in učinkovito video komunikacijo in sodelovanje na daljavo.

 • Roletni pano VOX 2011

  Arnesove spletne konference VOX uporabnikom iz izobraževalne in raziskovalne sfere omogočajo enostavno in učinkovito video komunikacijo in sodelovanje na daljavo.

Povezava v omrežje Arnes

 • Promocijski letak 2011

  Arnes gradi, vzdržuje in upravlja omrežno infrastrukturo, ki povezuje šole, univerze, inštitute, raziskovalne laboratorije, muzeje, vrtce, digitalne knjižnice in baze podatkov. Omrežje ARNES je del vseevropskega širokopasovnega omrežja GÉANT, ki je najzmogljivejše in največje raziskovalnoizobraževalno omrežje na svetu.

   

Pregledi aktivnosti Arnesa

 • Pregled aktivnosti Arnesa v letu 2009

  Leto 2009 je bilo leto dinamičnega razvoja. Arnesova optična hrbtenica se je okrepila in segla do novih krajev, razvili smo infrastrukturo za enotno prijavo v spletne storitve (AAI) in položili temelje federaciji Arnes AAI, omrežja Eduroam se širijo v šole in knjižnice, postopoma se začenja >uporabljati protokol IPv6. Veliko truda smo vložili v izobraževanje, osveščanje glede spletne in omrežne varnosti ter razvoju uporabniku prijaznih storitev, kot so spletne konference.

 • Pregled aktivnosti Arnesa v letu 2008

  Javni zavod Arnes upravlja in nadgrajuje slovensko izobraževalno in raziskovalno omrežje že 17 let, vanj pa se povezujejo univerze, raziskovalni inštituti, šole, knjižnice, muzeji, arhivi, multimedijski centri, skratka vse organizacije, ki ustvarjajo, shranjujejo in prenašajo znanje. Naloga Arnesa je ustvariti okolje, v katerem bodo lahko vse te institucije čimbolj izkoristile možnosti, ki jih omogočajo sodobne informacijske in komunikacijske tehnologije za medsebojno sodelovanje.

 • Pregled aktivnosti Arnesa v letu 2007

  Pri ustvarjanju enotnega slovenskega in evropskega raziskovalno-izobraževalnega prostora dobiva pojem informacijske in komunikacijske infrastrukture nov pomen: Gradimo živ organizem storitev, ki se nenehno razvijajo in prilagajajo specifičnim potrebam skupnosti svojih uporabnikov.

 • Pregled aktivnosti Arnesa v letu 2006

  Naš cilj je zagotavljanje dostopa do najvišjih standardov varnosti, kakovosti in mobilnosti vsem nivojem raziskovanja in izobraževanja, od raziskovalnega laboratorija do šolske učilnice.

 • Pregled aktivnosti Arnesa v letu 2005

  Akademska in raziskovalna mreža Slovenije – Arnes je javni zavod, ki z zagotavljanjem omrežnih storitev organizacijam s področja raziskovanja, izobraževanja in kulture omogoča njihovo povezovanje ter sodelovanje med seboj in s sorodnimi organizacijami v tujini.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)