Skoči na glavno vsebino

Za izobraževanje na daljavo uporabljajte Arnes Učilnice

torek, 24. 3. 2020 13:17

Po uspešno izvedeni zahtevni nadgradnji storitve Arnes Učilnice vam sporočamo, da so težave z odzivnostjo zdaj odpravljene. Z izobraževanjem na daljavo lahko nadaljujete v polnem obsegu, ob katerikoli uri v dnevu.

Zaradi nenadne ekstremne rasti števila sočasnih aktivnih uporabnikov storitve, so se začele pojavljati težave z odzivnostjo in dostopnostjo. V začetku tedna je hkrati do storitve dostopalo tudi več kot 13.600 uporabnikov, število je vsak dan naraščalo in v četrtek doseglo vrh z več kot 15.000 hkratnimi uporabniki. Pred tem jih je bilo običajno v povprečju v dnevu manj kot 1.000 hkrati. 

Po izvedeni nadgradnji Arnes Učilnice omogočajo hkratni dostop veliko večjemu številu uporabnikov.

Število uporabnikov in odzivni čas

Graf 1 predstavlja število sočasnih aktivnih uporabnikov storitve Arnes Učilnice na običajne dni in dneve po uvedbi izobraževanja na daljavo.

Graf 2 predstavlja čas, ki jo storitev potrebuje, da uporabniku postreže vsebino. Uporabniška izkušnja je neposredno odvisna od tega, saj uporabnik to opazi kot hitro ali počasno nalaganje spletne strani v spletnem brskalniku. Krajši čas pomeni hitro nalaganje in obratno daljši čas počasno.

Digitalno izobraževanje na daljavo

Storitev Arnes Učilnice temeljijo na spletnem sistemu Moodle in omogoča digitalno učno okolje za učitelje in učence.

S pomočjo Arnes Učilnic lahko učitelji in profesorji ustvarite svoje lastno digitalno učno okolje. Arnes Učilnice učiteljem omogočajo izvajanje digitalnega izobraževanja na daljavo, učencem pa interaktivno učenje, tudi med vrstniki.

Arnes Učilnice tudi na mobilnem telefonu

Do storitve Arnes Učilnice lahko dostopate tudi prek mobilne naprave, na katero si namestite aplikacijo Moodle in za prijavo uporabite AAI-račun.

Z mobilno aplikacijo Moodle se lahko učite kjer koli in kadar koli:

  • enostaven dostop do vsebine predavanj – prebrskajte vsebino predavanj tudi brez vzpostavljene povezave;
  • povežite se z udeleženci predavanj – hitro poiščite osebe na predavanjih in stopite v stik z njimi;
  • bodite na tekočem – prejemajte sprotna obvestila in druge dogodke, kot so dodelitve nalog;
  • oddajte naloge – naložite slikovne, zvočne in video datoteke ter druge datoteke iz svoje mobilne naprave;
  • spremljajte svoj napredek – oglejte si svoje ocene, preverite napredek glede opravljanja predavanj in brskajte po učnih načrtih;
  • dokončajte dejavnosti kjer koli in kadar koli – rešujte kvize, objavljajte na forumih, predvajajte pakete SCORM, urejajte strani wiki in še veliko več – vse to lahko počnete z vzpostavljeno povezavo ali brez nje.

Odgovor na forum kar iz e-pošte, klepet in skupine

Ali ste vedeli, da lahko v forumu sodelujete neposredno prek e-pošte. Ko želite z udeleženci komunicirati bolj interaktivno, lahko uporabite funkcionalnost klepeta 1-na-1, ali skupinskega klepeta. Tudi prek mobilne aplikacije.

Spletni tečaj za učitelje

S ponedeljkom, 16. 3., smo začeli z izvedbo spomladanskih spletnih tečajev, pri katerih je največ udeležencev prijavljenih v MOST – Spletne učilnice. Tečaj je namenjen učiteljem. Objave za nove termine spremljajte na portalu SIO, zbiramo tudi povpraševanja za dodatne termine. Lahko nam pišete na podpora@sio.si.

Za lažje delo z Arnes Učilnicami smo vam pripravili uporabniški vodič, ki ga najdete na spletni strani https://sio.si/vodici/moodle/.

Trudimo se, da bi izvajanje izobraževanja na daljavo na Arnes Učilnicah potekal nemoteno.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)