Skoči na glavno vsebino

Z AAI-računom v sBiblos tudi v letošnjem šolskem letu

ponedeljek, 18. 9. 2023 10:00

S prijavo z AAI-računom si boste lahko osnovne šole, srednje šole in zavodi za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami tudi v tem šolskem letu izposojali e-knjige za domače branje na portalu sBiblos. E-knjige za domače branje v šolskih knjižnicah so namenjene učencem tretjega vzgojno-izobraževalnega obdobja, dijakom srednjih šol ter učiteljem. V zbirki e-knjig je objavljenih 187 e-knjig, od katerih jih 100 spada v kategorijo e-knjig za osnovne šole ter 102 v kategorijo e-knjig za srednje šole. Nekatere e-knjige so namenjene tako osnovnošolcem kot dijakom.

Brezplačna izposoja in enostavna prijava z AAI-računom

Uporaba portala sBiblos je za knjižnice osnovnih ter srednjih šol brezplačna, plačnik stroškov izposoje je Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. sBiblos je povezan s sistemom COBISS, zato je uporaba portala omogočena tistim šolam, ki imajo svoje knjižnice vključene v sistem COBISS in imajo izpolnjene potrebne pogoje, npr. urejen dostop do storitve Moja knjižnica in podpisano pogodbo z IZUM-om o obdelavi osebnih podatkov. Dostop do portala je mogoč z AAI-računom ali uporabniškim imenom in geslom, kar učenci uredijo v šolski knjižnici.

Vprašanja in odgovore v zvezi z uporabo, delovanjem in dostopom do sBiblosa ter posnetke izvedenih spletnih seminarjev in navodila za uporabo najdete na povezavi: https://www.sbiblos.si/pogosta-vprasanja. Dodatne informacije so na voljo preko telefonske številke 01 400 5728 preko elektronske pošte na naslovu: nat.ro@guest.arnes.si.

Vabljeni k prebiranju e-knjig!

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)