Skoči na glavno vsebino

Videokonference: Posodobili smo Arnes VID

ponedeljek, 7. 3. 2022 10:45

Na Arnesu smo posodobili videokonferenčni sistem Arnes VID, ki vam omogoča hitro organizacijo izobraževanja na daljavo ali sestanka, saj za uporabo ne zahteva prijave.

Uporabniki boste opazili, da ima vmesnik novo podobo, možnost uporabe virtualnih ozadij, učenci pa bodo z veseljem uporabili reakcije in smeške z zvočnim odzivom.

Učitelji bodo zadovoljni z možnostjo delitve videokonference po podskupinah (ang. breakout rooms) in deljenjem zvoka svojega računalnika, za kar bodo sicer morali uporabiti brskalnik Chrome.

Uporabne za hibridno učenje

Spletne konference Arnes VID so že vključene v Arnes Učilnice, ki so osrednje orodje za izobraževanje na daljavo in hibridno učenje. S povezavo s storitvijo Arnes VID postanejo okolje, v katerem lahko z učenci hitro in enostavno vzpostavite videokonferenčni stik.

Skrbimo za varnost

Moderator konference lahko zdaj poskrbi za dodatno varnost, tako da za udeležence omogoči čakalnico. Storitev je že od samega začetka postavljena na Arnesovih strežnikih, kar pomeni, da vsa komunikacija poteka znotraj Slovenije, testno pa smo omogočili tudi šifriranje od pošiljatelja do prejemnika (ang. end-to-end).

Tukaj začnite z uporabo Arnes VID ali pa si poglejte priporočila in navodila za uporabo.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)