Skoči na glavno vsebino

Up2U za izobraževanje na daljavo vsem šolam in univerzam

torek, 31. 3. 2020 12:51

Projekt Up2U (Up2University), ki ga financira EU, je najavil, da je openUp2U, zaupanja vredna platforma za izobraževanje na daljavo, na voljo vsem šolam in univerzam v Evropi, s čimer bomo zagotovili neprekinjeno učenje med pandemijo.

Platforma openUp2U je bila razvita in ponujena ob podpori projektnih partnerjev Up2U, med drugimi GÉANT, NORDUnet, CERN, ownCloud, PSNC, KIFU, NTUA, GRNET, The Open University in MIUN.

Okolje za digitalno izobraževanje

Platforma Up2U je okolje za digitalno izobraževanje NGDLE (Next Generation Digital Learning Environment), ki je modularno, interoperabilno, visoko prilagodljivo in prenosljivo. Platformo, ki temelji na odprtokodni tehnologiji, so razvile evropske neprofitne organizacije in raziskovalne institucije, kot je CERN.

Podpira izobraževanje na daljavo in zagotavlja podporo s tem, da ponuja storitve, kot so predavanja na daljavo, video konference in skupna raba datotek. Te so integrirane v sistem za upravljanje učenja, tako da lahko učitelji in učenci sodelujejo v realnem času.

Storitve vključujejo:

  • Moodle – sistem za upravljanje predavanj na osnovi brezplačnega, prosto dostopnega programskega paketa, zasnovanega za podporo učiteljem pri ustvarjanju učinkovitih spletnih predavanj.
  • eduMEET – odprtokodna spletna platforma za video konference, ki jo je razvil projekt GÉANT, katerega del je tudi Arnes, in zagotavlja varno in zaupanja vredno okolje za izobraževanje na daljavo. eduMEET je trenutno na stopnji razvoja beta.
  • SWAN –platforma za ustvarjanje digitalnih beležnic v preprostem spletnem vmesniku (z besedilom, kodo, slikami in videoposnetki), ki jih je mogoče shraniti v CERNBox.
  • CERNBox, ki ga poganjata EOS in ownCloud – rešitev za sinhroniziranje in skupno datotek rabo za znanost, ki tudi učiteljem in učencem omogoča, da tudi prek naprav sodelujejo kadar koli in kjer koli.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)