Skoči na glavno vsebino

Prenos videokonference s prof. Petrom Suberjem s Harvarda

         

Centralna tehniška knjižnica v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Univerzitetna knjižnica Maribor Univerze v Mariboru in Arnes, vas ob mednarodnem tednu odprtega dostopa vabimo na videokonferenčni pogovor s profesorjem ameriške univerze Harvard dr. Petrom Suberjem, gurujem znanstvenega komuniciranja.

Prof. Peter Suber je eden izmed utemeljiteljev ideje odprtega dostopa do znanstvenih del in raziskovalnih podatkov. Je avtor številnih publikacij, še posebej znana je njegova knjiga Open Access (http://mitpress.mit.edu/books/open-access). V odprti interaktivni diskusiji s poudarkom na dosedanjih izkušnjah v Sloveniji bomo razpravljali:

  • o pomenu in licenciranju odprtega dostopa,
  • o odnosu založnikov do odprtega dostopa,
  • o zahtevah evropskih in ameriških znanstvenoraziskovalnih politik,
  • o sistemih vrednotenja ter
  • o odmevnosti znanstvenega dela v odprtem dostopu.

Pogovor bo potekal preko videokonference 21. oktobra 2013 ob 15.30 uri hkrati v zbornični dvorani rektorata Univerze v Ljubljani in Podreccini dvorani rektorata Univerze v Mariboru. Prof. Suber se bo pridružil pogovoru preko videokonferenčne povezave iz Harvarda. Prenos videokonference si bo mogoče v živo ogledati tudi preko spleta na tej strani, kjer bo po koncu videokonference na voljo tudi posnetek.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)