Skoči na glavno vsebino

Slovenija gosti mednarodni srečanji DANTE APM in TERENA TF-NOC

ponedeljek, 10. 1. 2011 12:32

Med 15. in 17. februarjem 2011 bosta v Ljubljani potekali mednarodni srečanji DANTE Access Port Managers (DANTE APM) in TERENA Task Force on Network Operation Centres (TERENA TF-NOC). Obe srečanji organizira Arnes.

DANTE Access Port Managers so predstavniki partnerjev projekta raziskovalnega in izobraževalnega omrežja GÉANT. Na srečanju bo DANTE predstavil novosti v omrežju GEANT, APM pa bodo izmenjali svoje izkušnje in predstavili novosti v omrežjih, ki so, tako kot Arnes, povezana v omrežje GÉANT. Srečanje APM vodi DANTE in je zaprtega tipa.

Skupina TF-NOC povezuje upravljavce, razvijalce, operaterje, nadzornike in vodje projektov s področja nadzora delovanja računalniških omrežij in obveščanja o morebitnih spremembah v nadzorovanem omrežju. Cilj skupine je izmenjava izkušenj in znanja s področja nadzora računalniških omrežij. Na srečanje TF-NOC, ki ga vodi TERENA, ste (ob predhodni prijavi) vljudno vabljeni vsi, ki bi želeli pridobiti znanje in izkušnje o najboljših pristopih in programski opremi, ki jih uporabljajo nadzorni centri (best practice) – tako v izobraževalnih in raziskovalnih kot tudi komercialnih omrežjih.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)