Skoči na glavno vsebino

SirIKT spletna in videokonferenca (11. in 12. 4. 2011)

četrtek, 3. 3. 2011 12:30

V okviru konference SirIKT bosta organizirana dva multimedijska dogodka, s katerima želimo spodbuditi uporabo videokonferenčnih tehnologij za izobraževanje na daljavo, za dostop do predavanj in drugih izobraževalnih vsebin ter za multimedijsko komunikacijo v realnem času pri domačih in mednarodnih projektih.

Prva vseslovenska SirIKT VOX okrogla miza “Spletna generacija”

bo organizirana v ponedeljek, 11.4.2011, od 13. do 15. ure na temo »Spletne generacije«.

Z dogodkom želimo spodbuditi učitelje in profesorje k uporabi napredne spletne konferenčne tehnologije.

Na okrogli mizi bodo z uporabo spletnih konferenc VOX sodelovali vodilni slovenski strokovnjaki s področja uvajanja IKT tehnologij v izobraževalne procese. Sodelujoči bodo uporabljali mikrofone in spletne kamere, v spletno konferenco pa bodo povezani z različnih lokacij po Sloveniji.

Celotno spletno konferenčno dogajanje boste lahko spremljali vsi spletni uporabniki. Dostop v spletno konferenco bo omogočen na povezavi https://vox.arnes.si/gost/sirikt. Spletni udeleženci boste na okrogli mizi sodelovali tako, da boste postavljali vprašanja in podajali komentarje preko okna za klepetalnico. Omogočeno bo tudi »dvigovanje rok« in sodelovanje v glasovanju in anketah, vse znotraj spletne konference VOX.

Vse ostale informacije o spletni konferenci so na voljo na SirIKTspletni strani.

Četrta vseslovenska SirIKT videokonferenca  »Predstavimo svoje projekte«

bo organizirana v torek, 12. 4. 2011, od 9. ure dalje.

Z dogodkom želimo ponovno spodbuditi učence in dijake k uporabi napredne videokonferenčne tehnologije. Šolam ponujamo možnost lastne predstavitve svojega dela in inovativnega pouka s pomočjo videokonferenčne tehnologije H.323.

Vsaka šola pripravi in izvede 10-minutno predstavitev teme po svojem izboru. Po koncu tematskega sklopa sorodnih predstavitev bo sledil voden 10-minutni pogovor o predstavljeni temi z ostalimi sodelujočimi (vprašanja in odgovori, igra asociacij, okrogla miza ipd).

Celotno videokonferenčno dogajanje bodo lahko šole brez videokonferenčne opreme spremljale pasivno:

Vsaka aktivna šola se na videokonferenco prijavi s pomočjo spletnega obrazca najkasneje do 11. marca.  Več o videokonferenci je objavljeno v Arnes video napovedniku.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)