Skoči na glavno vsebino

Osnovna navodila
Pogosta vprašanja in odgovori

Osnovna navodila

Funkcija se nahaja znotraj SIO.MDM-a, kamor se morate prijaviti z vašim skrbniškim AAI-računom. Podrobna navodila za uporabo funkcije se nahajajo na naslednji povezavi.
Po prijavi v SIO.MDM je potrebno v uredniškem modulu izbrati uporabnika/uporabnike, ki jim želite ustvariti poštni predal ter nato izbrati modul “Napredno”.

This image has an empty alt attribute; its file name is ustvarjalnik_mdm.jpg

Funkcije, ki so na voljo v modulu “Napredno”:

  • E-pošta: Pregled (Pogled > Izbrani podatki) Odpre se pogled, ki prikaže podatke, ki so že v sistemu SIO.MDM.
  • E-pošta ARNES: Ustvari izbrano ustvari poštne predale vsem izbranim uporabnikom.
  • E-pošta ARNES: Ustvari vsi ustvari poštne predale vsem uporabnikom tega oddelka.
  • E-pošta ARNES: Izpiši e-poštne račune Izbrano (PDF) pridobi dokumente z vpisnimi podatki poštnih predalov za izbrane uporabnike.
  • E-pošta ARNES: Izpiši e-poštne račune Vsi (PDF) pridobi dokumente z vpisnimi podatki poštnih predalov za vse uporabnike tega oddelka.
This image has an empty alt attribute; its file name is ustvarjlanik_mdm2.jpg

V kolikor organizacija za elektronsko pošto pri nas uporablja več domen, lahko pri kreacij poštnega predala izberemo želeno domeno.

This image has an empty alt attribute; its file name is ustvarjalnik_mdm3.jpg

Pogosta vprašanja in odgovori

Kdo lahko storitev uporablja?

Fukncijo e-pošta ARNES lahko uporabljajo tiste organizacije, ki:

V storitev lahko se s svojim AAI-računom prijavi tista oseba, ki je na Pooblastilu za naročanje in upravljanje s storitvami omrežja ARNES (priloga Sporazuma) navedena kot pooblaščenec članice oz. tudi tista oseba, ki ji je bila naknadno dodeljena ta vlogo.

Katerim uporabnikom lahko ustvarite e-poštne naslove?

E-poštne naslove lahko ustvarite tistim uporabnikom, ki ste jim s pomočjo SIO.MDM že ustvarili AAI-račune – uporabniki morajo biti vpisani v SIO.MDM.

Kakšne oblike e-poštnih naslovov lahko ustvarite?

Ustvarite lahko e-poštne naslove s tistimi domenami, za katere imate urejene MX-zapise. Privzeta nastavitev za ustvarjanje e-poštnih naslovov je takšna, da so ti enaki AAI-računom (priporočeni način).

Kako uporabnike obvestite o ustvarjenih e-poštnih naslovih?

SIO.MDM vam omogoča izdelavo obvestil, ki jih lahko razdelite uporabnikom in jih tako obvestite o ustvarjenih e-poštnih naslovih in drugih podatkih, ki jih potrebujejo za dostop do poštnega predala.

Zakaj uporabniki prejmejo tudi e-poštne naslove z domeno guest.arnes.si?

Vsak uporabnik prejme dva e-poštna naslova: enega z vašo domeno in drugega z domeno guest.arnes.si. Dejansko gre za dva različna naslova za isti poštni predal. Ne glede na kateri e-poštni naslov bo uporabnik prejel sporočilo, ga bo prejel v isti e-poštni predal (inbox).

Opozorilo: za pošiljanje e-sporočil je privzeto nastavljen e-poštni naslov z domeno guest.arnes.si. Če želi uporabnik to spremeniti, si mora sam spremeniti identiteto v vmesniku za spletno pošto.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)