Skoči na glavno vsebino

Odprte prijave na tečaj o varni rabi sodobnih tehnologij

torek, 7. 11. 2017 15:52

15. novembra 2017 se je odprla sedma izvedba spletnega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOOC-V. Tečaj je namenjen tako zaposlenim v šolstvu, kakor tudi vsem drugim, ki vas tematika zanima. Dodatne informacije o tečaju lahko najdete tukaj.

Še vedno se lahko prijavite na tečaj. Za prijavo uporabite AAI-račun, če AAI-računa nimate, se lahko prijavite z navadnim profilom, ki ga ustvarite. Ključ za vstop v tečaj je mooc2017november (podrobnejša navodila). Če ste v spletno učilnico MOOC-V že bili vpisani in boste želeli opravljati novembrski tečaj, se boste morali iz učilnice izpisati in ponovno vpisati z novim ključem.

Kako se odzvati na izzive digitalne dobe?

Izobraževanje bo potekalo tri zaporedne tedne, pridobili pa boste veščine, ki vam bodo pomagale pri spopadanju s potencialnimi nevarnostmi na spletu. Kraja gesel, izsiljevalski virusi in vrstniško spletno nasilje ter naraščanje zasvojenosti z novimi tehnologijami so le nekateri izmed pojavov, s katerimi se soočamo. Na tečaju se boste naučili, kako se odzvati na izzive, povezane z internetom in sodobnimi tehnologijami. Velik poudarek bomo dali tudi vsebinam kot so lažne novice in internetni mehurček. Seznanili se boste lahko tudi s tem, kako varno vstopiti v svet kriptovalut in kako prepoznati lažne spletne trgovine.

Starše bodo gotovo zanimale nove video vsebine. V njih bo govora tudi o tem, kako se z otroki pogovarjati o pornografskih vsebinah na spletu.

Gradiva in naloge tekočega tedna bodo objavljeni tri zaporedne srede, dejavnosti znotraj tedna pa lahko izvajate v časovnem okviru, ki ga določite sami. Vsebine so prilagojene tako tistim, ki imajo osnovno znanje o tematiki, kot tudi zahtevnejšim uporabnikom.

Tečaj je namenjen prav vsem, ki jih tematike zanimajo, predvsem pa učiteljem

Tečaj obravnava tematike, ki so pomembne za vsakega od nas, obsega pa tudi veliko vsebin, ki so namenjene učiteljem, saj so prav ti tisti, ki bodo znanje najlažje prenesli na mlajše generacije. Te so rojene v digitalni dobi in imajo na prvi pogled veliko znanja o tehnologijah, vendar je to znanje pogosto zgolj površinsko, manjka pa jim izkušenj iz resničnega sveta. Pogosto se ne znajo in ne zmorejo soočiti s posledicami svojih dejanj na spletu, učitelji pa so tisti, ki jih lahko vodijo in usmerjajo pri njihovem delovanju in jih z osveščanjem varujejo pred nevarnimi okoliščinami.

Po uspešno opravljenem tečaju udeleženci prejmejo Mozilino značko »Pametni uporabnik interneta«. Če se naknadno odločite za udeležbo na srečanju v živo, dobite potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Vljudno vabljeni  k udeležbi na tečaju!

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)