Skoči na glavno vsebino

Novi spletni tečaji za vzgojo in izobraževanje

četrtek, 11. 10. 2018 11:33

V sklopu programa SIO-2020 smo na Arnesu pripravili nove množične odprte spletne tečaje na področju vzgoje in izobraževanja. Oktobra smo začeli z izvajanjem petih tečajev, na katere se že lahko prijavite. V kolikor je tečaj zaseden, se s prijavo v čakalno vrsto prijavite na naslednji termin tečaja.

MOST: Vodenje in upravljanje VIZ

Vodenje zavoda je lahko bolj učinkovito, če znate učinkovito uporabiti IKT opremo in spletne aplikacije, ki so vam na voljo.

Tečaj je namenjen ravnateljem in direktorjem zavodov. Na tečaju boste raziskali možnosti učinkovite rabe IKT opreme in storitev. Spoznali boste IKT opremo šole, načrtovanje in uvajanje rabe IKT pri pouku, spletna orodja za vodenje šole, orodja za komunikacijo na daljavo in sodelovalno delo, varovanje osebnih podatkov, avtorske pravice, arhiviranje in osnove IKT varnosti.

Na tečaj se lahko prijavite tukaj.

MOST: Spletna predstavitev VIZ

Spletišče je okno v svet za vaš zavod, šolski predmet, projekt, glasilo ali krožek. Njegova izdelava je lahko enostavna.

Na tečaju se boste naučili postaviti spletišče ali spletno predstavitev projektov in dejavnosti, s katerimi se ukvarjate pri vašem delu.

Na tečaj se lahko prijavite tukaj.

MOST: Uporaba mobilnih naprav v VIZ

Mobilne naprave lahko smiselno uporabite tudi med poukom. Izkoristite njihove zmogljivosti in prednosti.

Na tečaju boste raziskovali možnosti uporabe mobilnih naprav v vzgojno izobraževalnem zavodu. Učenci, dijaki in študentje imajo zmogljive naprave, izkoristite njihove prednosti.

Na tečaj se lahko prijavite tukaj.

MOST: Spletno anketiranje

Ustvarjanje anket na spletu je lahko enostavno, na tak vprašalnik pa se odzove večje število respondetov.

Na tečaju boste spoznali orodje za spletno anketiranje 1KA, sestavili enostavne in kompleksne ankete, pridobili osnovno metodološko znanje in analizirali zbrane podatke.

Na tečaj se lahko prijavite tukaj

MOST: Digitalne identitete

Ali na vašem zavodu skrbite za baze uporabnikov? Digitalne identitete so v sodobnem svetu vse pomembnejše.

Na množičnem odprtem spletnem tečaju boste spoznali delo z orodjem za urejanje e-identitet SIO.MdM in izvedeli, kaj je e-identiteta, imenik uporabnikov, AAI-račun …

Na tečaj se lahko prijavite tukaj

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)