Skoči na glavno vsebino

Naj vas v novem šolskem letu spremlja Moj Arnes

petek, 1. 9. 2017 12:19

Novo šolsko leto prinaša nove šolske izzive. Pri tem si lahko Arnesovi uporabniki, med katerimi ste tudi učenci in učitelji, pomagate s številnimi brezplačnimi in varnimi Arnesovimi spletnimi aplikacijami. Za lažji dostop so zbrane na portalu Moj Arnes. Za enostavno prijavo in uporabo aplikacij na portalu zadostuje AAI-račun, ki ga lahko dobite pri vašem računalnikarju ali informatiku.

Zmogljive in varne aplikacije brez oglasov

Med spletnimi aplikacijami na portalu Moj Arnes najdete sodobno spletno elektronsko pošto v slovenskem jeziku, brez oglasov in neželene pošte.

Hitro in na enostaven način lahko ustvarite lastno spletno stran z Arnes Spletom ali pa se prijavite v šolske spletne učilnice. S sošolci lahko klepetate s pomočjo spletnih videokonferenc VOX in od doma skupaj ustvarjate šolski projekt, uskladite pa se z Arnes Planerjem.

Na portalu Arnes Video boste našli množico poučnih videoposnetkov, ki so jih ustvarili tudi vaši vrstniki. Z aplikacijami Arnes Mapa in Arnes Filesender boste lažje hranili in delili datoteke do velikosti 100 GB. Če pa želite brezplačno dostopati do varnega brezžičnega interneta na 155 lokacijah v Sloveniji, si lahko z nekaj kliki na portalu Moj Arnes s pomočjo čarovnika nastavite dostop do omrežja Eduroam.

Za lažji dostop do portala Moj Arnes skrbnikom šolskih spletišč predlagamo, da na spletišče dodate Arnesov znak in ustvarite povezavo na https://moj.arnes.si/.

Delite svoje izkušnje z drugimi

Obenem uporabnike portala Moj Arnes in Arnesovih storitev vabimo, da nam pošljete primere dobrih praks. Veseli bomo primerov projektov, ki ste jih izvedli s pomočjo Arnesovih storitev, povezav do spletišč, ki gostujejo na Arnes Spletu in na katera ste ponosni, vaših kratkih izjav, kako vam pri delu služijo naše storitve …

Vse, kar bi želeli deliti tudi z drugimi, pošljite na info@arnes.si. S pošiljanjem se strinjate, da primere dobrih praks lahko predstavimo na naših spletiščih oziroma dogodkih, ki so namenjeni različnim javnostim.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)