Skoči na glavno vsebino

Kako Arnes usmerja Veter Digitalizacije

torek, 21. 3. 2017 9:18

Sodelavci Arnesa bodo 22. marca, ob 16:15, študentom predstavili vpliv, ki ga ima Akademska in raziskovalna mreža na digitalizacijo v Sloveniji in korake, s katerimi hodimo proti novi tehnološki revoluciji, ki spreminja svet.

O digitalni forenziki, podatkovnih središčih in Marsu

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko se bodo v predavalnici P21 zvrstila tri predavanja. Gorazd Božič, vodja oddelka SI-CERT, bo predstavil temo varnosti na internetu in digitalno forenziko. Sodelavec Arnesa Miha Dimec bo povedal nekaj zanimivosti o Arnesovem podatkovnem središču, njegovi varnosti in zanesljivosti. Sledila bo predstavitev, ki bo povezala Higgsov bozon in Mars, med tem pa predstavila pomembne dejavnosti zavoda Arnes.

Po predavanjih boste lahko spoznali sodelavce Arnesa, njihovo delo in jih lahko vprašali vse, kar vas zanima o delovanju Akademske in raziskovalne mreže Slovenije.

Pridružite se nam in ustvarjajte slovenski internet

Arnes želi študentom in drugim iskalcem zaposlitve ponuditi priložnost za samostojno delo in uresničevanje idej na nekaj področjih:

  • K sodelovanju vabimo programerje, tako začetnike z željo po učenju, kot tudi izkušene strokovnjake.
  • Vabimo strokovnjake za obravnavo računalniških incidentov, ki bi se pridružili nacionalnemu odzivnemu centru za obravnavo incidentov SI-CERT.
  • Iščemo sodelavca, ki bi se nacionalnemu Registru za domeno .si pridružil kot koordinator za odnose z javnostmi. 

Vabimo tudi sistemske inženirje in druge kadre, ki se nam želijo pridružiti in nam pomagati pri povezovanju znanja, skrbi za delovanje slovenskega interneta in njegovem varovanju.

Obiščite nas na predstavitvi na Fakulteti za računalništvo in informatiko ali nam pišite na: zaposlitev@arnes.si

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)