Skoči na glavno vsebino

Brezplačni Arnesov spletni tečaj (MOOC) o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij (pričetek 12. 11. 2014)

četrtek, 16. 10. 2014 9:37

IKT je v osnovnih in srednjih šolah, na fakultetah in v vrtcih prisoten na vsakem koraku – od e-dnevnika, do uporabe sodobnih tehnologij v učilnicah. Kljub temu pa nam pogosto primanjkuje znanj, kako te tehnologije uporabiti varno. Na primer – ali se znamo zaščititi pred krajo lastnega gesla za e-dnevnik?

Vabimo vas na brezplačni spletni tečaj, ki se začne 12. novembra 2014. Na njem boste osvojili digitalne kompetence, povezane z varno rabo interneta in sodobnih tehnologij (evropski kompetenčni okvir DIGCOMP). Tečaj bo potekal tri zaporedne tedne, tedensko obremenitev pa boste lahko prilagajali svojim željam in potrebam. Aktivnosti znotraj posameznega tedna si lahko časovno razporedite sami, saj bodo vsa gradiva dostopna ves teden. Za uspešno sodelovanje na tečaju boste prejeli Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«. V primeru, da se po uspešno opravljenem tečaju odločite še za udeležbo na srečanju v živo, pa še potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Na tečaju se boste po posameznih tednih seznanili z:

  • zaščito naprav;
  • zaščito zasebnosti in digitalne identitete;
  • zaščito zdravja in okolja.

Znotraj posameznega tedna pa vas čakajo sledeče dejavnosti: ogled kratkih video posnetkov, dodatno branje in aktivnosti, pogovor s kolegi in reševanje kvizov.

Na tečaj se že danes lahko prijavite prek Spletnih skupnosti na portalu SIO, geslo za vstop v tečaj pa je mooc2015. V primeru težav z vpisom na tečaj se za pomoč lahko obrnete na podpora@sio.si.

Ekipa

Domen Božeglav in Maja Vreča sta zaposlena na Arnesu ter sodelavca Centra za varnejši internet SAFE.SI. Predavanja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij izvajata za strokovne delavce, profesorje, visokošolske učitelje, študente, dijake ter učence. Oba tesno sodelujeta tudi znotraj evropskega INSAFE združenja. Na tokratnem tečaju se bosta z vami srečevala v vlogi mentorjev in vam pomagala odgovarjati na odprta vprašanja in dileme ter poskrbela, da bo udeležba na tečaju za vas prijetna in koristna.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)