Skoči na glavno vsebino

Arnes Splet: s temo Divi do nove dimenzije kreativnosti

sreda, 9. 12. 2015 11:13

Uporabniki, ki imajo svoja spletišča na Arnes Spletu in uporabljajo temo Divi, bodo kmalu deležni obsežne nadgradnje. Prenovljena tema prinaša veliko novosti in izboljšav, ki so tako funkcionalne kot vizualne, hkrati pa z njimi kreativnosti pušča popolnoma odprto pot.

december_2015_informator_divi_iStock_000057168804_Medium

Vsaka izboljšava od uporabnikov terja tudi sprejemanje novosti in manjšo prilagoditev svojih navad. Tako se bodo spremenila nekatera imena funkcij, hkrati pa bo mogoče nekatere lastnosti, ki jih je bilo potrebno nastavljati preko CSS-ja, enostavno prilagoditi kar z nastavitvami. Zaradi tega lahko pri spletiščih, ki uporabljajo CSS po meri (angl. »custom CSS«), pričakujemo manjše spremembe v sami podobi spletne strani. Po novem boste spremembe povrnili v prejšnje stanje kar v nastavitvah teme.

Nadgradnja bo narejena v drugi polovici januarja, vsi uporabniki teme Divi pa boste vsaj teden dni pred nadgradnjo obveščeni o točnem datumu in uri.

»Divi Builder« bo na voljo tudi za prispevke

Platforma WordPress pozna dve vrsti objav. Prispevke, ki se lahko spreminjajo dnevno in strani, ki so namenjene vsebini, ki se skozi življenjski cikel spletišča redko spreminja. »Divi Page Builder« je orodje za gradnjo spletišča, ki deluje po sistemu povleci/spusti in je bil do sedaj na voljo le za urejanje celovite postavitve strani. Z novo različico se je preimenoval v »Divi Builder« in je na voljo tudi za prispevke. Velikosti elementov se po novem prilagajajo kar z drsniki.

global-sidebar-width1

Urejanje s predogledom v živo

Nova tema Divi poleg tega omogoča še urejanje s predogledom v živo. Tako je ob spremembi nastavitev takoj videti, kakšno podobo bo dobilo spletišče. Na voljo je tudi predogled prikaza spletišča na mobilnih napravah.

Enostavno delo z moduli

Delo z moduli je močno poenostavljeno. Enostavno jih je kopirati in prilepiti tudi med različnimi stranmi, novo kopijo pa ustrezno prilagoditi. Mogoče je zakleniti posamezne module in jih tako zaščititi pred nezaželenimi spremembami. Isti modul se lahko uporabi na več lokacijah (t.i. globalni moduli).

Dodeljevanje pravic vlogam uporabnikov

Z urejevalnikom vlog administrator spletišča nastavi možnosti urejanja, ki so na voljo posameznim vlogam uporabnikov. Tako se določi uporabnikov dostop do nastavitev teme in do tega, katere elemente lahko spreminja pri urejanju strani ali prispevka.

december_2015_informator_divi-2-5-role5

Beleženje zgodovine sprememb

Za konec je potrebno izpostaviti še beleženje zgodovine sprememb. V primeru, ko uporabnik po nesreči izbriše nastavljen modul, oziroma s spremembami ni zadovoljen, akcijo enostavno razveljavi. Preko menija lahko skoči na katerokoli različico strani ali prispevka.

Primer spletišč in uporabe novosti (v angleščini):

Podrobnejši seznam in grafični prikaz sprememb in novosti (v angleščini):

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)