Skoči na glavno vsebino

8. Slovensko IPv6-srečanje – Kako sem ostal brez IPv4 in preživel

torek, 24. 9. 2013 11:55

V torek, 22. oktobra 2013, bo v Ljubljani potekalo že 8. srečanje o uvajanju internetnega protokola IPv6 v slovenskih in tujih omrežjih. Tokratno srečanje bo posvečeno aktivnostim, ki so posledica dokončnega izčrpanja razpoložljivega IPv4-naslovnega prostora.

Na srečanju, ki ga organizirajo zavod Go6, Arnes in LTFE, boste lahko izvedeli, kako se s pomanjkanjem internetnih naslovov, ki so pogoj za nemoteno delovanje interneta, na starem protokolu spopadajo skrbniki domačih in tujih omrežij kot so operaterji, ponudniki vsebin, velika podjetja … Tudi tokrat gostimo več domačih in tujih govornikov (program srečanja). Tako boste lahko prisluhnili Norvežanu Ole Trøanu iz Cisca, ki je med drugim aktiven udeleženec IETF in avtor kopice RFC-dokumentov s področja IPv6. Pridružil se nam bo tudi Ian Farrer iz Deutshce Telekoma. Ian je soavtor naprednega omrežja nove generacije Terrastream, ki za prenos podatkov uporablja zgolj IPv6-protokol in ga DT pilotsko uvaja na omrežju hrvaškega Telekoma. Srečanju bosta v sredo sledili dve vzporedni delavnici. Na prvi se bodo začetniki seznanili z osnovami in nujnostjo uvedbe novega protokola. Druga delavnica bo namenjena tehnično zahtevnejšim uporabnikom, saj boste s pomočjo strokovnjakov vzpostavili prenos prek IPv6 multicast. Sredinima delavnicama bo sledilo ustanovno srečanje slovenskih omrežnih strokovnjakov (NOG), ki bo služilo izmenjavi izkušenj in vzpodbujanju razvoja omrežnih tehnologij pri nas.

Udeležba na torkovem srečanju in sredinih delavnicah je brezplačna, na dogodke pa se lahko prijavite prek spletne strani zavoda Go6, kjer je na voljo tudi program dogodkov ter več informacij o zavodu in samem protokolu IPv6. Ker je število mest omejeno na 120 udeležencev, priporočamo čimprejšnjo prijavo.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)