Skoči na glavno vsebino

7. slovensko IPv6-srečanje: v Ljubljano prihaja oče protokola IPv6

petek, 29. 6. 2012 12:15

Na sedmem IPv6-srečanju, ki bo 18. in 19. oktobra 2012 v Tehnološkem parku v Ljubljani, bomo imeli priložnost gostiti Roberta Hindna, ki je skupaj s Stevom Deeringom že davnega leta 1995 zasnoval, specificiral in standardiziral novi internetni protokol IPv6.

Z Robertom Hindnom, ki se razen srečanj IETF in World IPv6 Summit skorajda ne udeležuje drugih dogodkov, smo se že nekaj časa dogovarjali, da bi se kot ključni govorec udeležil kakšnega od naših srečanj in tokrat nam je to tudi uspelo, kar si štejemo v veliko čast.

Robert Hinden je med drugim sodeloval pri razvoju prvih internetnih usmerjevalnikov, prav tako je avtor serije standardov RFC (38) in je vodil kar nekaj delovnih skupin oziroma vodilnih teles na IETF in IEEE. Njegovi dosežki so zagotovo vredni velikega spoštovanja.

Prav tako lahko tudi tokrat s ponosom napovemo ostalo vrhunsko mednarodno predavateljsko zasedbo.

Tokratno IPv6-srečanje, ki ga kot vedno organiziramo zavod Go6, Arnes in Laboratorij za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani (LTFE), bomo izvedli v sodelovanju s skupino ISOC Deploy 360. Prvi dan srečanja bo tako namenjen vsebinam IPv6, drugi dan pa bosta organizirana mednarodno srečanje “ISOC ION meeting” in praktična delavnica L2 IPv6 security. Vsebine vseh dogodkov bomo uskladili, tako da se bodo medsebojno dopolnjevali.

Zaradi srečanja ISOC ION pričakujemo več mednarodne udeležbe iz širše regije, zato bo celotni dogodek potekal v angleškem jeziku. Prav tako je bilo zaradi uspešno izvedenih prejšnjih IPv6-srečanj zaznati povečan interes tuje strokovne javnosti.

Rdeča nit tokratnega IPv6 srečanja bo protokol IPv6 v poslovnih “enterprise” okoljih. Tako smo se odločili glede na izkušnje in pogovore  s predstavniki večjih podjetij in organizacij, ki nas dostikrat prosijo za nasvet oziroma informacije glede vpeljave protokola IPv6 v svoje podjetje, npr. banke, operaterji in različne državne institucije. Vedno znova se postavlja vprašanje: “Ali obstajajo kakšna ustrezna orodja, ki bi nam pomagala začeti in razdeliti naš IPv6 naslovni prostor tako, da bo le-ta imel nek smisel?”

Na to in na še več drugih vprašanj vam bo skušalo odgovoriti nekaj povabljenih predstavnikov proizvajalcev orodij za porazdelitev naslovnega prostora IPv6 – IPAM (IP Address Management). Organizirati nameravamo tudi demo predstavitve različnih orodij, tako da se boste lahko sami pozanimali, katero bi vaši organizaciji najbolj odgovarjalo.

Podrobnejši napovednik si lahko ogledate na spletni strani Zavoda Go6.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)