Skoči na glavno vsebino

Vas zanima, če je imel Orwell prav?

ponedeljek, 12. 3. 2012 12:24

V okviru konference SIRikt 2012 bo v ponedeljek, 19. 3. 2012 ob 14.00, preko Arnesovih spletnih konferenc VOX potekala že druga okrogla miza z naslovom »Je Orwell imel prav?«.

Na spletni okrogli mizi se bodo Gorazd Božič (SI-CERT), Andrej Tomšič (Urad informacijske pooblaščenke), Vuk Čosić  (spletni guru), Borut Čampelj (MIZKŠ), Đulijana Juričič (OŠ Trnovo), Aljaž Bastič (dijak) in Nives Kreuh (ZRSŠ) pogovarjali, kakšne so meje med realnostjo in virtualnostjo ter se spraševali o možnih manipulacijah pri tem. Preverili bodo, kako upoštevamo avtorske pravice in kakšna so naša stališča do piratstva. Pogovarjali se bodo o dilemah, ki se porajajo v zvezi s sporazumom Acta, predstavili, kako zagotavljamo varnost na spletu, kako v tem duhu vzgajamo mlade ter še marsikaj. Spletna okrogla miza bo priložnost, da v zvezi z omenjenimi temami vprašate vse, kar vas zanima, in do sedaj tega niste mogli ali si upali.

Celotno spletno konferenčno dogajanje boste lahko spremljali vsi spletni uporabniki. Dostop v spletno konferenco bo mogoč na povezavi https://vox.arnes.si/gost/sirikt. Spletni udeleženci boste lahko na okrogli mizi sodelovali tako, da boste postavljali vprašanja in podajali komentarje preko okna za klepetalnico. Možno bo tudi “dvigovanje rok” ter sodelovanje v glasovanju in anketah, vse znotraj spletnih konferenc VOX.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)