Skoči na glavno vsebino

Študenti zdaj s polnim dostopom do VOX-a

petek, 13. 11. 2015 14:40

V tem mesecu smo na pobudo Univerze v Mariboru vsem študentom omogočili polni dostop do vseh funkcionalnosti Arnesovih spletnih konferenc VOX. Študenti tako lahko samostojno ustvarjajo konferenčne sobe, upravljajo z vsebinami in konference tudi snemajo.

Informator_november_2015_spletne-konference_vox_1

Prednosti VOX-a so študenti Univerze v Mariboru spoznali v okviru projekta, ki jih je ravno preko spletnih konferenc povezal s profesorji, učitelji in gospodarstveniki ter jim omogočil sodelovanje na daljavo. Med številnimi možnostmi VOX-a, ki so jih uporabili med svojim delom, jim je bilo v veliko pomoč snemanje spletnih konferenc, ki je študentom omogočilo izdelovanje video vodičev.

Enostavno poučevanje in sodelovanje na daljavo

Arnesove spletne konference VOX omogočajo enostavno in učinkovito poučevanje ter sodelovanje na daljavo. Množica vgrajenih orodij pripomore k preprosti  pripravi in izvedbi e-poučevanja. Tako lahko predavatelji ostalim udeležencem prikazujejo predstavitve in delijo sliko svojega namizja. Med konferenco je mogoče ustvariti ankete, s katerimi predavatelj doseže aktivno sodelovanje udeležencev, deliti in prikazovati pa je možno tudi poljubne datoteke, na primer video in zvočne posnetke.

Spletne konference VOX z množico orodij in dodatnih možnosti zagotavljajo večjo uporabnost in zanimivost spletnih konferenc, ob tem pa tudi večjo motivacijo za sodelovanje ostalih udeležencev. 

Za sodelovanje je dovolj že spletni brskalnik

Predavatelji lahko pred samim začetkom naložijo vsebine, ki jih bodo uporabili med spletno konferenco in pripravijo potek dogajanja. Celotno konferenco je mogoče tudi posneti in ga ostalim udeležencem ponuditi v kasnejši ogled, ob tem pa funkcionalnosti, ki so bile na razpolago med samo konferenco, ostanejo aktivne. To velja tako za prenos datotek, kot za ogled video posnetkov in ostala uporabljena orodja.

Uporaba Arnesovih spletnih konferenc VOX je enostavna za predavatelje in za udeležence, za samo sodelovanje pa niso potrebni namenski programi, saj zadostuje že spletni brskalnik. Uporaba je mogoča tudi na mobilnih napravah.

Spletne konference VOX so odlično orodje za sodelovanje in poučevanje na daljavo, kar so že prepoznale številne šole in fakultete. Zdaj se lahko široki skupnosti uporabnikov VOX-a pridružijo tudi študenti. 

Obogatite svoje poučevanje z možnostjo interaktivnega sodelovanja kjerkoli in kadarkoli.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)