Skoči na glavno vsebino

Sprememba v trajanju veljavnosti digitalnih potrdil

sreda, 17. 1. 2018 9:13

DigiCert s 1. marcem 2018 ukinja možnost naročanja digitalnih potrdil z veljavnostjo treh let. Sprememba je posledica odločitve združenja pooblaščenih overiteljev CA/Browser Forum, da se življenjska doba digitalnih potrdil zmanjša iz 39 na 27 mesecev. Sprememba bo zagotovila višjo varnostno raven in omogočila hitrejše odpravljanje morebitnih ranljivosti v povezavi z že izdanimi digitalnimi potrdili.

Sprememba za Arnesove uporabnike

Arnesovi uporabniki bodo lahko od marca naročili digitalna potrdila z najdaljšo veljavnostjo 825 dni. Pogosteje bo potrebno opraviti tudi ponovno validacijo domene in organizacije, saj bo rok revalidacije prav tako znižan na omenjeno dobo 27 mesecev.

Za digitalna potrdila, ki bodo izdana do 1. marca 2018, spremembe še ne bodo v veljavi, ta digitalna potrdila ohranjajo življenjsko dobo 39 mesecev.

Več informacij najdete v uradni novici na strani DigiCerta.

Overjena digitalna potrdila za strežnike

Vsi uporabniki omrežja Arnes lahko pridobijo brezplačna overjena digitalna potrdila za svoje strežnike. Širjenje storitev omrežja in povečevanje mobilnosti uporabnikov povečuje potrebo po varnem prenosu podatkov med strežniki in uporabniki. Tega dosežemo z uporabo šifriranja in digitalnega podpisovanja, protokola, ki se običajno uporabljata v te namene pa sta SSL (Secure Sockets Layer) in TLS (Transport Layer Security, RFC 4346). Na začetku takšne komunikacije se mora strežnik identificirati z overjenim digitalnim potrdilom.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)