Skoči na glavno vsebino

Smernice za učitelje za obravnavo dezinformacij in spodbujanje digitalne pismenosti

petek, 18. 11. 2022 11:22

Evropska komisija je pripravila uporaben priročnik za učitelje za naslavljanje in spopadanje z dezinformacijami in za spodbujanje digitalne pismenosti.

Smernice predstavljajo uporabno orodje za učitelje in vzgojitelje ter vključujejo praktične nasvete, načrte dejavnosti, vpoglede v teme in opozorila, ki temeljijo na tem, kaj se na področju digitalne pismenosti ter izobraževanja in usposabljanja obnese.

Smernice so ključna pobuda akcijskega načrta Evropske komisije za digitalno izobraževanje (2021-2027). Namen smernic je ustvariti širše razumevanje digitalne pismenosti, dosežene z izobraževanjem in usposabljanjem, spodbujati odgovorno in varno uporabo digitalnih tehnologij ter spodbujati boljšo ozaveščenost in znanje javnosti o dezinformacijah.

Smernice zagotavljajo pedagoško strokovno znanje o krepitvi veščin kritičnega mišljenja mladih, da bi se okrepila njihova odpornost v digitalnem svetu. Prav tako je obravnavana krepitev zaupanja v razredu ter ustvarjanje varnega prostora za učence in učitelje za razpravo o občutljivih vprašanjih.

Smernice so namenjene osnovnošolskim in šolskim učiteljem in vzgojiteljem pri različnih predmetih ter z različnimi stopnjami izkušenj in znanja na tem področju.

Dostopne so prek sledeče povezave.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)