Skoči na glavno vsebino

SINOG 6.0: O sodobnih izzivih 35-letne tradicije

nedelja, 9. 6. 2019 15:24

V Ljubljani so se na srečanju SINOG 6.0 zbrali slovenski in tuji omrežni strokovnjaki.

Srečanje SINOG 6.0 nadaljuje dobro prakso predhodnih srečanj IPv6 in SINOG ter združuje visoko-tehnološka predavanja. Organizirajo ga Zavod go6 s programskim odborom SINOG, v sodelovanju z LTFE in Arnesom, ki je poskrbel tudi za prenos v živo in snemanje dogodka.

V Sloveniji praznujemo 35-letnico povezovanja

Avgust Jauk, vodja sektorja strokovnih enot na Arnesu, je v nagovoru udeležencem poudaril, da imamo v Sloveniji dolgo tradicijo omreževanja. Ravno v letu 2019 praznujemo 35-letnico povezovanja med Institutom Jožefa Stefana in Banko Slovenije ter Univerzo v Ljubljani in Univerzo v Mariboru. V 90. letih se je povezovanje nadaljevalo z internetom.

»V tem obdobju smo se srečali z mnogimi izzivi in veseli me, da stanje v Sloveniji kaže na to, da smo, zaradi vloženega truda, uspešni,« je povedal Jauk in dodal, da so izzivi, s katerimi se srečujemo danes, prehod na protokol IPv6, odprtost za inovacije, hitrost in varnost omrežij.

Predavanja priznanih strokovnjakov

Predavanja priznanih strokovnjakov, Susan Forney iz podjetja Hurricane Electric, Hisham Ibrahim iz RIPE NCC … si lahko ogledate na portalu Arnes Video. Fotografije z dogodka si lahko ogledate tukaj.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)