Skoči na glavno vsebino

Prednosti prenosa dogodkov v živo s pomočjo portala Arnes Video

četrtek, 2. 3. 2023 11:44

Obstajajo številni razlogi, zakaj bi dogodke prenašali v živo na portalu Arnes Video. Osredotočili se bomo sicer le na nekaj prednosti, ki jih uporabljajo številni organizatorji prireditev, med drugim tudi Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana v sklopu festivala Emona 2023 in Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani, ki je na portalu Arnes Video pred kratkim prenašala dogodek Flavtistični večeri 2023.

Lastništvo vsebin

Ko uporabljate Arnes Video, ostanejo posnetki in vsebine v vaši lasti, kar se je že večkrat izkazalo za ključno prednost. Na enem od dogodkov, ki se je zgodil pred leti, je priznana slovenska kulturna ustanova izvajala glasbo v živo na komercialni platformi. Seveda so za takšno početje imeli urejene vse avtorske pravice, a so pri predvajanju v živo algoritmi prepoznali domnevno kršitev avtorskih pravic. Prenos v živo je bil prekinjen in za nekaj dni onemogočen, poslušalci pa so doma ostali brez koncerta. V iskanju rešitev so se obrnili na Arnes, kjer smo jim omogočili prenose v živo brez takšnih težav. Na Arnes Videu je sicer za avtorske pravice poskrbljeno, a vse domnevne kršitve hitro rešimo in preprečimo avtomatsko prekinitev, saj platforma omogoča hipen odziv na morebitne težave.

Ohranjanje originalnega zvoka

Prenos v živo na portalu Arnes Video ima še eno prednost. Medtem ko sta slika in format videa prilagojena internetnemu predvajanju, zvoka na Arnesu ne pretvarjamo, s tem pa do poslušalcev pride nespremenjen.

Hitra objava shranjenih videoposnetkov s prenosov v živo

Po prireditvah nikar ne pozabite objaviti videoposnetkov – med prenašanjem jih lahko snemate na naše strežnike, s tem pa je njihova objava urejena hitro, v le nekaj klikih. Pri objavljenih videoposnetkih zvok prav tako ostane nespremenjen, razen v primerih, ko je kvaliteta zvoka tako visoka, da ga brskalniki ne bi podpirali.

Z vami izboljšujemo še naprej

Veseli smo, ko vidimo vse uspešne zgodbe, ki jih ustvarjate s pomočjo naših storitev. V zadovoljstvo nam je, da lahko z vašo pomočjo neprestano izboljšujemo in prilagajamo naše storitve, da bi vam dobro služile tudi v prihodnje.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)