Skoči na glavno vsebino

Postanite štipendist SMASH in izkoristite zmogljivosti EuroHPC Vega

petek, 24. 2. 2023 12:52

SMASH (Strojno učenje za naravoslovje in humanistiko, postdoktorski program za tuje podoktorske raziskovalce)  je inovativen, medsektorski program usposabljanja za poklicni razvoj, namenjen izjemnim tujim podoktorskim raziskovalcem, ki se osredotočajo na razvoj vrhunskih aplikacij strojnega učenja za naravoslovje in humanistiko.

Cilj projekta SMASH je povezati znanstvene aplikacije najsodobnejšega strojnega učenja ali širše umetne inteligence z nekaterimi najzahtevnejšimi raziskovalnimi problemi na svetu. Ti vključujejo napovedi povezane z vplivi podnebnih sprememb, razvoj precizne medicine nove generacije, odgovore na bistvena vprašanja o našem vesolju ter poglabljanje v osnove jezika in načine sporazumevanja.

Iščemo podoktorske raziskovalce z ambicioznimi projekti

SMASH išče podoktorske raziskovalce z vseh koncev sveta, ki imajo ideje za ambiciozne projekte na področju ene ali več raziskovalnih tem programa. Štipendisti SMASH bodo izboljšali svojo raziskovalno odličnost in povečali svoje poklicne možnosti, saj bodo postali člani močne, mednarodno priznane skupine, z osebnim mentorstvom, prilagojenimi programi usposabljanja in obiskom nekaterih najuglednejših institucij. Štipendijska podpora bo vključevala dodatke za bivanje, mobilnost, družino, raziskovanje in potovanja.

V mreži SMASH sodeluje 5 uglednih slovenskih institucij: Univerza v Novi Gorici, Univerza v Ljubljani, Institut Jožef Stefan, Institut informacijskih znanosti in Agencija Republike Slovenije za okolje, ter 25 pridruženih partnerjev, med katerimi je tudi Arnes. Med letoma 2023 in 2028 bo SMASH 50 nadarjenim posameznikom ponudil dvoletne štipendije za izkoriščanje potenciala Vege, enega od najnovejših evropskih petascale superračunalnikov.

Projekt SMASH sofinancira program Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje Evropa v okviru sporazuma Marie Skłodowska-Curie št. 101081355.

Prijave so odprte do 15. aprila 2023. Več informacij: https://smash.ung.si/

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)