Skoči na glavno vsebino

VCR spletni video

Ogled videokonferenc preko spletne strani Arnes VCR strežnika

Na spletni strani Arnesovega VCR strežnika za pretočni spletni video (streaming) je mogoče s spletnim brskalnikom spremljati v živo prenos videokonferenc, ki se dogajajo na Arnesovih videokonferenčnih večtočkovnih MCU strežnikih, kakor tudi si ogledati posnetke le teh.

Arnes VCR strežnik je dostopen na naslovu http://vcr.arnes.si, kjer izbirete Streaming. Za ogled videokonference pod Public folders izberete videokonferenco, ki si jo želite ogledati, kliknete na Watch in pod Media izberete željeni video predvajalnik in hitrost prenosa. Nato kliknete Start streaming. V kolikor se v videokonferenci uporablja tudi slika drugega video kanala (namizje/predstavitve), je na voljo za ogled tudi ta. Velikost okna za drugi video kanal lahko izbirate, če tik pred ogledom, pred klikom na Start Streaming, na desni spodaj izberete show advanced streaming options (pod Content size nastavite Extra Large).

Ogled je možen z uporabo Windows Media Player, QuickTime ali RealPlayer predvajalnika za pretočni video.

Za spremljanje drugega video kanala videokonference (slika namizja/predstavitve, na desni), je potrebno imeti nameščeno prosto dostopno Javo.

V primeru težav z ogledom priporočamo:

Datoteke s posnetki videokonferenc:

Posnetki videokonferenc na http://vcr.arnes.si strežniku so shranjeni v datoteki tipa “.codian”. S prosto dostopnim brezplačnim programom Codian Converter Tools je mogoče na Windows računalniku posnetke pretvoriti v druge popularne formate in jih nadalnje urejati.

Za vse nadaljne informacije in pomoč smo vam na voljo preko e-pošte video-podpora@arnes.si in preko telefona 01 4798800 (prosite skupino za podporo za videokonference).

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)