Skoči na glavno vsebino

WinSCP

WinSCP lahko prenesete z naslova http://winscp.net/eng/download.

POMEMBNO!!

Pri prenavljanju spletnih strani pazite, da ne boste izbrisali mape www. Če boste mapo www izbrisali in jo nato ponovno ustvarili, mapa ne bo imela pravilnih uporabniških pravic in spletna stran ne bo vidna.

Po zagonu programa se prikaže glavno okno programa.

 

V meniju izberite Session. Na desni strani v razdelku Protocol izberete FTP za File protocol. V polje Host name vnesite www2.arnes.si, vrata (Port number) nastavite na 21. V polju User name vnesite svoje uporabniško ime in v polju Password svoje geslo. Na levi strani pod glavnijem menijem dodamo kljukico pod Advanced options. Odpre se nam okno z dodatnimi nastavitvami.

 

Na desni strani v razdelku Connection dodamo kljukico pod Passive mode in kliknemo na gumb Save. Odpre se okno za shranitev seje.

 

Dodamo kljukico pod Save password in kliknemo na gumb “OK”. Program nas vrne nazaj na začetni meni in sicer na Session / Stored Session. Tako smo shranili sejo in ob vsakem ponovnem zagonu programa WinSCP se bo odprlo naslednje okno.

 

S klikom na gumb “Login” se povežemo na strežnik www2.arnes.si in ob pravilnih nastavitvah se boste uspešno povezali na FTP strežnik.

 

Na desni strani se bodo prikazale mape na strežniku, kjer izberite mapo www . Na levi strani poiščite datoteke na vašem lokalnem disku in označite tiste, ki jih želite prenesti na strežnik.

 

Datoteke nato enostavno prenesite na desno stran in program jih bo samodejno prenesel na strežnik. Računalnik vas bo opozoril, da želite prenesti datoteke na odaljeni strežnik.

 

Kliknete na gumb “OK” in datoteke se bodo prenesle na FTP strežnik.

 

Takoj po prenosu datotek na strežnik, je spletna stran vidna vsem uporabnikom Interneta na naslovu www2.arnes.si/~uporabniško_ime. V primeru da začetne strani ne boste pomenovali index.htm ali index.html, morate v naslovu strani navesti tudi datoteko začetne strani. Primer: če bi namesto index.htm imel mojastran.htm, bi se naslov glasil www2.arnes.si/~uporabniško_ime/mojastran.htm

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)