Skoči na glavno vsebino

Filezilla

Program FileZilla prenesite iz naslova:http://filezilla-project.org/

POMEMBNO!!

Pri prenavljanju spletnih strani pazite, da ne boste izbrisali mape www. Če boste mapo www izbrisali in jo nato ponovno ustvarili, mapa ne bo imela pravilnih uporabniških pravic in spletna stran ne bo vidna.

Po zagonu programa se prikaže osnovno okno.

Kliknite na Datoteka -> Upravitelj strežnikov …

Odpre se spodnje okno, kjer kliknite na 1.New site

Vpišite potrebne podatke: Za 1.Protokol izberite FTP (File Transfer Protocol), pod 2.Gostitelj vnesite strežnik www2.arnes.si in vrata nastavite na 21. Pod 3.Vrsta prijave izberite običajna, nato pod 4.Uporabnik vnesite svoje uporabniško ime in pod 5.Geslo svoje geslo. Uporabniško ime in geslo sta enaka, kot za vpis v poštni predal (npr. Arnes Webmail).

Nato izberite zavihek 1.Nastavitve prenosov in za način prenosa izberite možnost 2.pasivni.

Ob pravilnih nastavitvah se boste uspešno povezali na FTP strežnik.

Na desni strani se bodo prikazale mape na strežniku, kjer izberite mapo www. Na levi strani poiščite datoteke na vašem lokalnem disku in označite tiste, ki jih želite prenesti na strežnik. Datoteke nato  prenesite na desno stran in program jih bo samodejno prenesel na strežnik, ali pa z desnik klikom miške izberete možnost Prenesi na strežnik

Takoj po prenosu datotek na strežnik je spletna stran vidna vsem uporabnikom Interneta na naslovu www2.arnes.si/~uporabniško_ime. V primeru da začetne strani ne boste poimenovali index.htm ali index.html, morate v naslovu strani navesti tudi datoteko začetne strani. Primer: če bi namesto index.htm ustvarili mojastran.htm, bi se naslov glasil www2.arnes.si/~uporabniško_ime/mojastran.htm.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)