Skoči na glavno vsebino

Urejanje posnetkov

To navodilo zahteva, da ste v portal prijavljeni z AAI-računom.

Do lastnih posnetkov dostopate preko menija na vrhu strani. 
my_asset2

Odpre se vam seznam posnetkov, ki ste jih naložili na video portal. Privzeto so sortirani po starosti (na vrhu so novejši), lahko pa izberete tudi sortiranje po številu ogledov ter popularnosti (številu všečkov).
my_asset_view 

Za vsak posnetek je vidna prikazna slika, naslov, kategorija, kdaj je bil naložen, število ogledov in priljubljenost.
myasset_info_all

Če je na posnetku znak ključavnice, pomeni, da posnetek ni javno objavljen (viden le vam, skrbniku in tistim, ki ste jim izrecno nastavili pravice za ogled). Tak status imajo tudi vsi posnetki, ki nimajo vpisanih vseh podatkov (potreben vnos) in posnetki, ki ste jih določili za zasebne.
myasset_info_locked

 

Urejanje posnetkov

Posnetke, ki ste jih naložili, lahko naknadno uredite. To pomeni, da lahko spremenite/dodate vpisane podatke, naložite novo prikazno sliko, spremenite začetek in konec predvajanja, določite ali naj bo posnetek javen ali zaseben itd.

Na seznamu vaših posnetkov se ob informacijah nahajajo tudi hitre bližnjice za urejanje.
myasset_info_mod

Bližnjice so enake, kot se nahajajo pod predvajalnikom posameznega posnetka.
myasset_mod

  • Vdelaj posnetek

Namesto objave spletnega naslova do posnetka, lahko video tudi vdelate (embed) v vašo spletno stran. Potrebno kodo pridobite s klikom na gumb “Vdelaj”. Več o vdelavi

  • Urejanje pravic

Za urejanje pravic, se vam odpre novo okno, kjer lahko nastavitev pravice. Pravice lahko nastavite/spremenite tudi samo posameznim uporabnikom. Izberete uporabnika iz seznama ali vpišete njegov AAI-račun.
asset_rights 

  • Prenos posnetka

Naloženo vsebino lahko v najboljši obliki s portala prenesete nazaj na svoj računalnik. Ta možnost je ponujena tudi vsem uporabnikov, v kolikor izberete licenco, ki ni “Zasebna” – pri tem je na uporabnikih, da se dosledno držijo licenčnih pogojev katere ste nastavili.

  • Urejanje podatkov

Preusmeri vas na vnosna polja, kjer lahko spremenite in/ali dodate podatke o video posnetku. Ko končate shranite spremembe z gumbom “Shrani”.
asset_mod2

 

Začetek/konec predvajanja

Na video portalu lahko naloženi posnetek tudi obrežete. Določite lahko da se predvajanje začne in/ali konča na določeni poziciji. 

Odprejo se vam vnosna polja za spreminjanje podatkov, na dnu pa je na voljo možnost “Začni/Končaj predvajanje na določeni poziciji”. Ob izbiri funkcije se odpre dodatno polje, kjer vnesete pozicijo začetka ali konca v obliki hh:mm:ss

 

  • Brisanje posnetka

Pri brisanju posnetkov bodite še posebej pozorni, saj kasneje ni možno obnoviti izbrisanih vsebin.

 

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)