Skoči na glavno vsebino

Novosti ob nadgradnji Arnes Spleta

torek, 28. 12. 2021 12:01

V sredo, 29. decembra, bomo nadgradili Arnes Splet na različico WordPress 5.8.2. Oblikovanje vsebin v prispevkih bo zdaj bolj enostavno, saj Gutenberg postaja privzeti urejevalnik vsebine.

Novi urejevalnik vam omogoča enostavno urejanje fotografij v samem prispevku. Te boste lahko zdaj rezali, vrteli in jih približali v samem bloku fotografije.

Hitrejše urejanje vsebin z vzorci

Hitrejše urejanje vsebin vam bodo omogočili že pripravljeni vzorci blokov, ki omogočajo enostavno vpeljavo kompleksnih postavitev, v katerih lahko kombinirate tekst in multimedijske elemente, ti pa se bodo bolje vključili v vašo vsebino.

Tudi posamezne gradnike spletne strani boste lahko upravljali z bloki na uporabniku prijazen način, povleci in spusti.

Spletni iskalniki za bolj učinkovito prikazovanje rezultatov potrebujejo zemljevid strani. Zdaj se bo ta ustvaril samodejno in vam s tem prihranil čas.

Predvsem je dobrodošlo tudi, da bo delovanje Arnes Spleta na mobilnih napravah hitrejše.

Brezskrbno ustvarjanje

Na Arnesu bomo še naprej skrbeli za delovanje Arnes Spleta, varnost in posodobitve, medtem ko se boste lahko sami posvetili vsebini. Nekaj idej lahko najdete v naši zbirki spletišč vrtcev, osnovnih in srednjih šol, ki uporabljajo različne teme, ki so vam na voljo.

Poskrbite za vse obiskovalce

Ne pozabite tudi na vključenost in dostopnost, ki ju lahko zagotovite s pomočjo vtičnika SOGO dostopnost. Obiskovalci spletišča tako lahko spremenijo pisavo, povečajo črke, spremenijo kontrast barv na spletišču, ustavijo premike in uredijo besedilo tako, da so vse povezave podčrtane. Navodila za uporabo vtičnika najdete na spletni strani Arnes Spleta.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)