Skoči na glavno vsebino

Netko 2023: Nove nagrade za naj spletne strani

četrtek, 20. 4. 2023 12:37

Skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije je Register.si podelil nagrade Netko 2023. V osmih kategorijah in z dvema posebnima nagradama žirije se je zaključilo tekmovanje Netko za najboljše spletne projekte pod domeno .si.

Tudi za izobraževalne, znanstvene, javne in nevladne organizacije

Naj spletna stran izobraževalnih in znanstvenih organizacij je tekmujem.si, javnih in nevladnih organizacij pef.uni-lj.si.

TEKMUJEM.SI je skupni projekt dveh izobraževalnih organizacij, DMFA in ZOTKS, obe sta pomembni organizatorki tekmovanj in izobraževanj za nadarjeno mladino. Cilj spletišča je zagotoviti nacionalni portal s celovitim pregledom vseh tekmovanj za osnovne, srednje šole in fakultete in na pregleden način posredovati osnovne podatke o njih: datume, lokacije in povezave do gradiv za pripravo. Širši cilj spletišča pa je vzpodbujanje mladih nadarjenih učencev in dijakov ter njihovih mentorjev k sodelovanju na tekmovanjih.

Tekmovanja so predstavljena v obliki kartic, ki so opremljene s ključnimi podatki za ciljno skupino – tekmovalce. Zanje in za obe ostali ciljni skupini – mentorje in starše – so na posebnih zavihkih pripravljene tudi novice, statistični podatki in odgovori na pogosta vprašanja.

Glavna prednost spletišča je ta, da so vsa tekmovanja predstavljena na enem mestu in na enoten način ter da je tudi dostop do dodatnih informacij in gradiv za pripravo poenoten. S tem je rešena problematika raznolikih – nekaterih zelo zastarelih – spletnih strani slovenskih organizatorjev tekmovanj.

PEF.UNI-LJ.SI na sodoben in svež način predstavlja širino pedagoškega poklica, ki ga pridobi diplomant, ter predstavlja možnosti za delo oz. napredovanje, saj želi po eni strani privabiti najboljše študente, ki se odločajo med strokovnimi fakultetami in pedagoško usmeritvijo in po drugi tiste, ki se želijo preusmeriti v pedagoško smer.

Pomen, ki ga ima Pedagoška fakulteta pri ustvarjanju bodočega pedagoškega kadra, ponazarja animacija na vstopni strani, ki se odziva na premikanje miške skozi tri različne podobe (možgani, žarnica in krog), ki ponazarjajo univerzum.

Spletno stran v povprečju obišče več kot 70 % mobilnih uporabnikov, zato je uporabniška izkušnja prilagojena slednjim, z enostavno navigacijo, iskalnikom in pregledno vsebinsko postavitvijo, ki jo bogatijo lastne fotografije. Zaradi vedenjskih značilnosti mobilnih uporabnikov so na mobilni strani umaknjene določene animacije, ki bi ovirale hitrost dostopa do informacij. Spletna predstavitev je tudi prilagojena za osebe z oviranostmi po standardu WCAG.

Seznam vseh nagrajencev najdete na spletišču Registra.si: https://www.register.si/obvestila/podelili-smo-nagrade-netko

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)