Skoči na glavno vsebino

MOOC-V: Ali sodobne tehnologije uporabljate varno?

četrtek, 26. 10. 2017 7:56

Arnes bo 15. novembra 2017 začel s sedmo izvedbo spletnega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOOC-V. Tečaj je namenjen predvsem zaposlenim v šolstvu, kakor tudi vsem ostalim, ki vas tematika zanima.

Izobraževanje bo potekalo tri zaporedne tedne, na njem pa boste pridobili veščine, ki vam bodo pomagale pri spopadanju z nevarnostmi na spletu. Kraja gesel, izsiljevalski virusi in spletno nasilje so le nekateri izmed pojavov, s katerimi imajo stik zaposleni v šolstvu. Na tečaju se boste naučili pravilno in učinkovito soočati s problemi, povezanimi z internetom in sodobnimi tehnologijami.

O zaščiti naprav, zasebnosti in digitalne identitete …

Med tečajem se boste spoznali s tremi tematikami:

  • zaščito naprav
  • zaščito zasebnosti in digitalne identitete
  • zaščito zdravja in okolja

Nova gradiva in naloge bodo objavljene enkrat tedensko, aktivnosti znotraj tedna pa lahko izvajate v časovnem okviru, ki ga določite sami. Vsebine so prilagojene tistim, ki imajo osnovno znanje o tematiki in zahtevnejšim uporabnikom.

Namenjen je predvsem učiteljem

Tečaj je namenjen predvsem učiteljem, saj prenašajo znanje na mlajše generacije. Te so sicer rojene v digitalni dobi in imajo na prvi pogled veliko znanja o tehnologijah, vendar je znanje pogosto zgolj površinsko, manjka jim izkušenj iz resničnega sveta. Pogosto se ne znajo in ne zmorejo soočiti s posledicami svojih dejanj na spletu, učitelji pa so tisti, ki jih lahko vodijo in usmerjajo pri njihovem delovanju in jih z osveščanjem varujejo pred nevarnimi okoliščinami.

Po uspešno opravljenem tečaju udeleženci prejmejo Mozilino značko »Pametni uporabnik interneta«. V kolikor se naknadno odločite za udeležbo na srečanju v živo, dobite potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur

Vljudno vabljeni  k udeležbi na tečaju!

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)