Skoči na glavno vsebino

Dan varne rabe interneta z oddajo za starše

sreda, 13. 2. 2019 8:41

Na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si so za dan varne rabe interneta, ki smo ga praznovali v torek, 5. februarja, pripravili zanimive aktivnosti, namenjene učiteljem in učencem. Osrednji dogodek dneva je bila pogovorna oddaja v živo z naslovom Vzgoja za internet. Namenjena je bila predvsem staršem, ki se srečujejo z uporabo spleta pri svojih otrocih.

Spletna oddaja za starše: Vzgoja za internet

Razumevanje spletnega nasilja in zaščita pred njim se začne v trenutku, ko starši otroku izročijo v uporabo napravo z dostopom do interneta. Safe.si ugotavlja, da številni starši ne vedo, da je potrebno otroke pravilno vpeljati v uporabo interneta. Za dan varne rabe interneta so tako pripravili pogovor z dr. Albertom Mrgoletom, psihologom in sociologom ter soavtorjem knjige Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, in dr. Benjaminom Lesjakom, strokovnjakom za pravne rešitve informacijske družbe in izvajalcem delavnic Safe.si. Vprašanja, na katera sta odgovarjala strokovnjaka, so prek Twitterja posredovali starši. Za prenos v živo je skrbel Arnes, posnetek pa si lahko ogledate na portalu Arnes Video ali na koncu prispevka.

Spletna aplikacija Lepa misel

Še vedno je v teku natečaj prek spletne aplikacije Lepa misel. Tu lahko najstniki ustvarjate in glasujete za virtualne majice s pozitivnimi sporočili. Avtorji majic, ki bodo prejele največ glasov, bodo nagrajeni s pravo majico z lepo mislijo. Vablimo vas k sodelovanju!

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)