Skoči na glavno vsebino

Dan varne rabe interneta: Skupaj za prijaznejši internet

sreda, 22. 1. 2020 14:43

Dan varne rabe interneta 2020 bo potekal v torek, 11. februarja, pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet«. Želimo spodbuditi ustvarjanje prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike. Hkrati gre tudi za vabilo vsem uporabnikom interneta, da z drugimi komunicirajo na spoštljiv način in prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji.

Prijavite se za izvedbo dejavnosti

Safe.si, v katerem sodeluje tudi Arnes, šole in druge organizacije, ki delate z mladimi, prisrčno vabi, da v mesecu februarju sami organizirate dogodek, ki obravnava problematiko varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih naprav.

Za vas pripravljamo brezplačen spletni paket gradiv, ki vam ga bomo na podlagi registracije poslali konec januarja. Dobili boste dostop do spletnega paketa za učitelje, pasice za šolsko spletno stran in interaktivnega zemljevida Slovenije, ki bo prikazoval šole podpornice.

Za spletni paket se prijavite tukaj.

Upamo, da se nam boste pridružili ob praznovanju dneva varne rabe interneta 2020 in tudi sami prispevali k prijaznejšemu internetu.

Na internetu že v vrtcu

V okviru dogodkov ob dnevu varne rabe interneta v mesecu februarju 2020 bo 11. februarja za vrtce organiziran izobraževalni seminar na temo varne in odgovorne rabe interneta. Otroci se s spletom in napravami srečajo zelo zgodaj, pogosto že pred drugim letom starosti, zato je nujno, da se zaposleni v vrtcih seznanijo s tematiko in pridobijo osnovna znanja o pravilnih usmeritvah predšolskih otrok in njihovih staršev za varno in odgovorno uporabo digitalnih medijev. Prav tako bodo udeležencem predstavljena najnovejša tveganja in pasti, s katerimi se srečujejo pri uporabi tehnologij v vrtcih in z možnimi oblikami preventive.

Na dogodku bodo sodelovali doc. dr. Dan Podjed iz ZRC SAZU, dr. Andrej Kovačič iz Fakultete za medije, dr. med., spec. pediatrije in spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine Tina Bregant, dr. Benjamin Lesjak, Fakulteta za management, Univerza na Primorskem in predavatelj Safe.si in Marko Puschner, Safe.si, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.

Ciljno občinstvo seminarja so zaposleni v vrtcih, ravnatelji, pomočniki ravnateljev, vzgojitelji, svetovalni delavci. Tukaj najdete več informacij o seminarju in prijavo na seminar.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)