Skoči na glavno vsebino

Četrto IPv6-srečanje (23.-24. 11.) s Patrikom Fältströmom in Danielom Karrenbergom

petek, 22. 10. 2010 12:33

V Ljubljani bo 23. in 24. 11. 2010 potekalo četrto slovensko IPv6-srečanje, ki bo potrdilo tehnično usmeritev bodočih tovrstnih srečanj. Tudi tokrat pričakujemo udeležbo predstavnikov večine vodilnih slovenskih operaterjev, ponudnikov in razvijalcev IT storitev in infrastrukture ter pristojnih ministrstev in agencij.

Ključni govorec na srečanju bo Patrik Fältström, priznani inženir podjetja Cisco, ki se z internetnimi standardi ukvarja že od leta 1989. Od leta 2003 je svetovalec švedskega ministra za informacijske tehnologije, kjer med drugim pokriva tudi področje uvajanja IPv6. Aktiven je tudi v več mednarodnih delovnih skupinah, kot so: IETF, IAB, ISOC, ICANN …

Tehnično razpravo, ki bo vrhunec srečanja, bo vodil Daniel Karrenberg, »pionir« interneta v Evropi in vodja raziskovalnega oddelka na RIPE NCC, katerega naloga je koordinacija aktivnosti, ki so potrebne za globalno delovanje interneta. Daniela ste na preteklem IPv6 srečanju lahko spremljali preko video konference.

Prvi dan srečanja, ki ga organiziramo Arnes, zavod Go6 in Laboratorij za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani (LTFE), bosta vzporedno potekali dve strokovni delavnici. Prvo, na temo usmerjanja IPv6-prometa v internetnih omrežjih, bosta vodila Matjaž Straus Istenič (Arnes) in Janez Sterle (LTFE), druga, na temo sobivanja IPv4 in IPv6 ter mehanizmov prehoda med obema IP-tehnologijama, pa bo potekala po programu 6deploy. Drugi dan bomo prisluhnili ključnemu govorcu srečanja – Patriku Fältströmu. Sledila bodo tehnična predavanja, med katerimi ponovno pričakujemo prispevek vodilnih slovenskih in tujih strokovnjakov na področju omrežnih sistemov. Srečanje se bo zaključilo s tehnično razpravo, ki jo bo vodil Daniel Karrenberg. Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani zavoda Go6.

IPv6-srečanje boste v sredo, 24. 11. med 9:00 in 17:00 lahko spremljali preko Arnesovih spletnih konferenc VOX, kjer boste predavateljem lahko postavljali tudi vprašanja.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)