Skoči na glavno vsebino

Brezplačno usposabljanje o spletnem nasilju nad dekleti

torek, 31. 1. 2023 14:43

Projekt TRACeD, ki se odziva na naraščajoče vrstniško nasilje, katerega žrtve so predvsem dekleta, organizira brezplačno usposabljanje za učitelje, ki bo potekalo 13. februarja 2023 od 9.00 do 15.00 v Veliki dvorani na Fakulteti za družbene vede.

Spoznali boste oblike spletnega nasilja na podlagi spola, kako ga uspešno in pravočasno prepoznavati pri mladih, kakšne so njegove posledice, kako ga preprečevati, kako o njem osveščati ter kako se s pojavom učinkovito spoprijemati v šolah ter v praksi. Preizkusili boste lahko interaktivna orodja za delo v razredu z učenci in učenkami, ki so namenjena obravnavi te tematike. Predstavljeni bodo tudi rezultati raziskav s področja spletnega nasilja, spolnega spletnega nasilja in spletnega nasilja na podlagi spola, med drugim tudi najnovejši izsledki kvalitativne raziskave, izvedene med deklicami, mladostnicami, študentkami, stroko, starši ter učitelji, ki je bila opravljena lanskega maja v okviru projekta. 

Udeleženim bodo izdana potrdila o usposabljanju v trajanju 8 pedagoških ur.

Usposabljanje je organizirano v okviru mednarodnega projekta TRACeD, ki ga sofinancira Evropska unija, Fakulteta za družbene vede Univerza v Ljubljani pa v njem sodeluje v partnerstvu z več organizacijami iz Italije, Grčije in Cipra.

Prijava na dogodek: https://www.1ka.si/TRACeD-ucitelji

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)