Skoči na glavno vsebino

Arnes Video za učence in novosti pri prenosih v živo

sreda, 12. 10. 2016 14:41

Arnes-Video_prenosi-v-zivo_Arnes_iStock_000061153352_Large_500Učenci, dijaki in študenti lahko zdaj na slovenski izobraževalni portal Arnes Video naložijo svoje videoposnetke in njihov ogled omogočijo drugim, prav tako lahko dogodke prenašajo v živo. Za celovito uporabo portala Arnes Video je tako zdaj potreben le AAI-račun.

Kakšne so novosti pri prenosih v živo?

Na Arnesu smo hkrati nadgradili storitev Prenosi v živo. Omogočili smo podporo prenosom v polni visoki ločljivosti (1080p) in ogled v časovnem zamiku dveh ur. Izboljšana je podpora za brskalnike in mobilne naprave in omogočeno prilagajanje ločljivosti prenosa razpoložljivi pasovni širini. Uporabnik si tako lahko brez spreminjanja nastavitev prenos ogleda v najvišji mogoči ločljivosti.

Uporabnik lahko zdaj izbere možnost, ki omogoči samodejno snemanje prenosov v živo. V tem primeru se bo tudi po morebitni prekinitvi ob nadaljevanju prenosa v živo samodejno začel snemati nov posnetek.

Na željo uporabnikov je bila dodana možnost klepeta za tiste, ki spremljajo prenos v živo.

Uspešen preizkus že na konferenci SIRikt

Vse novosti so bile premierno predstavljene in preizkušene na konferenci SIRikt, kjer je šest dijakov Šolskega centra Novo mesto s podporo Arnesa skrbelo za prenos predavanj in dogajanja na največjem izobraževalnem dogodku v Sloveniji.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)