Skoči na glavno vsebino

4. strokovni posvet: Mladi digitalni potrošniki

petek, 25. 2. 2022 11:10

Register.si, Arnes, Zavod Vsak in Radio Prvi kot medijski partner, pripravljamo že 4. strokovni posvet v sklopu serije dogodkov o digitalnih pravicah mladih občinstev.

Nit marčevskega posveta bodo mladi v vlogi digitalnih potrošnikov.

Mladi so pogosto zreducirani v tarče oglasov

Kako razvijalci digitalne tehnologije vidijo mlade uporabnike? Se zavedajo njihove izpostavljenosti v digitalnem okolju, kako ščitijo njihove pravice? Mladi uporabniki so v kontekstu digitalne ekonomije pogosto zreducirani v tarče oglasov in potrošnike. Kako pa je s tem pri nas? Čemu ponudniki digitalnih vsebin za mlade, kot je slovensko podjetje Blub Blub, posvečajo največ pozornosti in kaj o praksah podjetij, ki nagovarjajo mlade potrošnike, pravijo pri Zvezi potrošnikov Slovenije in v Centru pomoči pri prekomerni rabi interneta – Logout?

Sodelovali bodo:

  • Mitja Mavšar – soustanovitelj slovenskega startupa Blub Blub, ki se ukvarja z digitalizacijo logopedije. Z mobilno aplikacijo Speech Blubs pomagajo otrokom, da hitreje in lažje spregovorijo.
  • Rok Gumzej – zavod Logout, katerega poslanstvo je izboljšati dobro počutje v digitalnem okolju vseh, zlasti otrok in mladostnikov, z zagotavljanjem zdravljenja, podpore, pomoči, informiranja, izobraževanja in ozaveščanja o uravnoteženi in zdravi uporabi digitalnih medijev in zaslonske tehnologije.
  • Matjaž Jakin – Zveza potrošnikov Slovenije.

Pogovor bo vodila novinarka Urška Henigman.

Strokovni posvet bo potekal 1. marca, ob 12. uri, v živo portalu Arnes Video: https://video.arnes.si/watch/live/lwh14lljv80g

Vsi gledalci in poslušalci ste vabljeni k diskusiji in izmenjavi mnenj preko klepeta.

V kolikor ste zamudili pretekle strokovne posvete, so posnetki dostopni na portalu Arnes Video na naslednji povezavi: https://video.arnes.si/watch/playlist/lzh04t3sb0c0/video/lvlsqf7vsrv8

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)