Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa Windows Mail

Osebni podatki uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni, pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

Brezplačno različico omenjenega programa najdete na naslovu: http://www.microsoft.com

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Pri prvem zagonu Outlook Expressa se požene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte.

V polje Ime za prikaz vpišite vaše ime in priimek. Nadaljujte s klikom gumba Naprej.

V polje E-poštni naslov vpišite vaš e-poštni naslov. Pri vpisu pazite na zadnji del naslova, kjer je pravilno Guest.arnes.si (prevedeno kot gost) in ne Quest.arnes.si. Nadaljujte s klikom gumba Naprej.

V polju Vrsta e-poštnega strežnika za dohodno pošto lahko izbirate med dvema načinoma dostopa do poštnega predala – IMAP in POP. Tukaj bomo opisali POP3 način, zato v polje Strežnik za prihajajočo pošto vpišite pop3.arnes.si, v polje Ime e-poštnega strežnika za odhodno pošto pa mail.arnes.si. Nadaljujte s klikom gumba Naprej.

V polje E-poštno uporabniško ime vpišite vaše uporabniško ime in v polje Geslo pa vaše geslo.V primeru, da ne želite vsakič znova vpisovati gesla vsakokrat, ko se želite poslati/preveriti pošto, potem izberite možnost Shrani geslo . Pazite, s tem se poveča možnost zlorabe uporabniškega imena, še posebej pri računalnikih, kjer (en) računalnik uporablja več oseb. Nadaljujte s klikom na gumbNaprej.

Za dokončanje nastavitve računa kliknite na gumb .

2. SPREMEMBA NASTAVITEV RAČUNA

V meniju izberite Orodja in nato Računi…

V novo odprtem oknu označite svoj e-poštni račun in kliknite na gumb Lastnosti.

Prikaže se novo okno, izbran je zavihek Splosno, kjer lahko spremenite svoje predhodno vpisane osebne podatke.

Nastavitve strežnikov najdete na zavihku Strežniki, kjer vpišete ime strežnika za prihajajočo in odhajajočo pošto, uporabniško ime in geslo. Možnost Pri prijavi uporabi varno preverjanje gesla ne sme biti odkljukana. Označite možnost Strežnik zahteva preverjanje gesla in kliknite na gumb .

Označite možnost Uporabi enake nastavitve, kot jih ima strežnik za prihajajočo pošte. Nastavitev potrdite s klikom na gumb .

3. NASTAVITEV VARNE POVEZAVE SSL

Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) in SSL (Secure Sockets Layer)- komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki.

Arnes priporoča uporabo varne povezave TLS. Ker ta odjemalec tega standarda ne podpira, nastavite varno povezavo SSL.

Pod zavihkom Dodatno nastavite še varno povezavo za oba strežnika. Pri obeh odkljukajte možnost Ta strežnik zahteva varno povezavo (SSL). Vrata pri pop strežniku nastavite na 995, pri smtp strežniku pa na 465. Nastavitve potrdite s klikom na gumbV redu.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)