Portal Arnes Video

Arnes Video je spletni portal slovenskih izobraževalnih video vsebin. Uporabniki lahko objavijo, delijo in si ogledajo video posnetke ter jih nato vključijo v svoje spletne strani. Vsa vsebina ostaja na strežnikih v Sloveniji, uporabnikom pa je na voljo tudi odzivna tehnična podpora.

Na portal Arnes Video lahko objavite tudi posnetke svojih prenosov v živo.

Iskanje, ogled in deljenje posnetkov na video portalu je omogočen vsem. Za nalaganje, všečkanje in komentiranje je potrebna prijava z AAI-računom.

Strežniki, ki tečejo v ozadju, poskrbijo za pretvorbo posnetkov v standardiziran format in več različnih kakovosti ter omogočajo njihov ogled na raznih tipih naprav. Ob nalaganju posnetkov je potrebno dodati tudi podatke o avtorju, opis, kategorijo in ključne besede. Na ta način dosežemo, da so vsi video posnetki ustrezno kategorizirani, kar omogoča lažje iskanje in tvori urejen arhiv izobraževalnih vsebin. Posnetkom je možno določiti različne pravice za ogled, s čimer dosežemo, da so določeni posnetki vidni le določenim posameznikom ali skupini.

Portal Arnes Video med drugimi uporabljajo tudi Moderna galerija, Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani, AKTV (študentska televizija pod mentorstvom AGRFT), Srednja šola oblikovanja Maribor …

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)