Skoči na glavno vsebino

DirectFTP

Direct FTP lahko prenesete z naslova www.coffeecup.com/direct-ftp/.

POMEMBNO!!

Pri prenavljanju spletnih strani pazite, da ne izbrišete mape www. Če mapo www izbrišete in jo nato ponovno kreirate, mapa ne dobi pravilnih privilegijev in spletna stran ni vidna.

Po zagonu programa se prikaže glavno okno programa.

Kliknite na File -> Manage Servers.

Po kliku na Manage Servers, se vam odpre novo okno, kjer kliknite na dodaj.

V polje Nickname vnesite poljubno ime za vašo novo povezavo. Pod Server vnesite strežnik www2.arnes.si, pod Username vnesite vaše uporabniško ime ter vaše geslo v polje Password. Passive mode mora biti odkljukan. Ko vnesete vse podatke, kliknete na  connect.

Po vzpostavitvi povezave se vam pokaže spodnje okno.

Na desni strani se bodo prikazale mape na strežniku, kjer izberite mapo www . Na levi strani poiščite datoteke na vašem lokalnem disku in označite tiste, ki jih želite prenesti na strežnik. Datoteke nato enostavno prenesite na desno stran in program jih bo samodejno prenesel na strežnik.

Takoj po prenosu datotek je spletna stran vidna vsem uporabnikom Interneta na naslovu www2.arnes.si/~uporabniško_ime. V primeru, da začetne strani ne pomenujete index.htm ali index.html, morate v naslovu strani navesti tudi datoteko začetne strani. Primer: če bi namesto index.htm imel mojastran.htm, bi se naslov glasil www2.arnes.si/~uporabniško_ime/mojastran.htm.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)