Skoči na glavno vsebino

Ustvarjanje podnapisov – prevajanje v živo

V spletne konference VOX je možno uvoziti različne dodatke, ki obogatijo osnovno funkcionalnost z različnimi dodatnimi funkcijami.

Ena od takšnih je možnost simultanega dodajanja podnapisov, prevajanje ipd.

Najprej si je potrebno na računalnik prenesti dodatek za VOX. V zip datoteki, ki jo prenesete se nahaja .swf ki ga je potrebno naložiti v konferenčno sobo, kjer želite vključiti možnost dodajanja podnapisov.

V oknu “Share” (v kolikor okna “Share” nimate vključenega to lahko storite preko menija “Pods” -> “Share” -> “Add New Share”) v zgornjem desnem meniju izberite “Share” -> “Document” ter nato na svojem računalniku poiščete .swf datoteko, ki ste si jo prenseli.

Odpre se vam okno za upravljanje podnapisov. Izberite označen gumb.

Iz padajočega menija izberete “In-Meeting Captioner”.

Določite poljubno ime (npr. ime jezika v katerega prevajate), izberite udeleženca konference, ki bo skrbel za ustvarjanje podnapisov, označite “Broadcast captions” in kliknite na “Connect”.

S tem je vse pripravljeno za ustvarjanje podnapisov.

Oseba, ki bo skrbela za podnaslavljanje vidi naslednje okno:

Besedilo se vnaša v za to predvideno polje, vnos se potrdi z gumbom “Send” ali tipko enter.

Vsi ostali uporabniki, ki samo gledajo, vidijo podobno okno, v katerem se sproti prikazuje besedilo, ki ga vnaša prevajalec. V kolikor je na voljo več prevodov (npr. v več različnih jezikov), lahko v meniju preklopite na drugega prevajalca. Poleg tega si lahko prilagodite velikost besedila in barvo.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)