Skoči na glavno vsebino

Dvofaktorska avtentikacija – 2FA

Dvofaktorska avtentikacija omogoča dodatno raven varnosti spletnega vmesnika vašega računa. Za uporabo boste potrebovali aplikacijo za generiranje kod dvofaktorske avtentikacije, kot naprimer Google Authenticator. Ko imate aplikacijo pripravljeno, se preko spletnega vmesnika Arnes Webmail vpišete v svoj elektronski predal. Do nastavitev dvofaktorske avtentikacije sledite po spodnjem zgledu, torej se pomaknete v Osebne nastavitve – Nastavitve – 2FA.

Pomembno: V primeru izgube dostopa do računa, ali izgube dostopa do avtentikatorja, nas za ponastavitev kontaktirajte na helpdesk@arnes.si, ali na telefonsko številko 01 479 88 00, kjer smo dosegljivi vsak delovni dan, med 8:00 in 16:00.

 

Z vklop dvofaktorske avtentikacije izberete gumb, prikazana spodaj in spremembo na to shranite.

Po uspešenem vklopu se vam prikažejo spodnje možnosti (koda in ključ sta simbolična). Na tem koraku je pomembno, da si shranite/skopirate ključ, ki je naveden v rdečem polju, saj lahko v primeru izgube naprave, kjer imate shranjen avtentikator, ključ uvozite drugje in tako ohranite dostop do računa. V naslednjem koraku, preko aplikacije Google Authenticator poskenirate generirano QR kodo, s čimer se vam vklopi generiranje kod za vstop v vač račun. S tem je postopek vklopa zaključen. Če bi tekom uporabe želeli uporabiti nov ključ (npr. zaradi odtujitve ali izgube starega), lahko obstoječi ključ ponastavite, z gumbo za ponastavitev spodaj. Spremembo shranite in prikazal se vam bo nov par ključa in QR kode.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)