Skoči na glavno vsebino

Masovna ponastavitev gesel v sistemu SIO.MDM

Gesla AAI-računov lahko skrbniki v sistemu SIO.MDM ponastavite tudi masovno. To storite tako, da se pomaknete v določen oddelek znotraj uredniškega modula, kjer označite vse uporabnike znotraj oddelka – klik prvega računa in nato tipka shift + klik zadnjega računa. Ko so označeni vsi računi, uporabite gumb Napredno → Ponastavitev gesla.

POZOR: Pri tem pazite, da gesla ne ponastavite tudi vašemu skrbniškemu računu. Po označevanju vseh računov, boste svojega najlažje odznačili z držanjem tipke CTRL, ter klikom na vaš račun. Priporočamo vam, da geslo svojega računa spremenite preko osebnega modula, v katerega se pomaknete s klikom na gumb Osebna stran desno zgoraj. Postopek za spremembo je opisan na povezavi.

S tem boste vsem označenim računom spremenili geslo, kar pomeni, da ne bo več možna prijava s starim geslom tako v SIO.MDM, kot tudi v AAI storitve. Novo geslo teh računov pridobite tako, da označite želene uporabnike – pomagate si lahko s tipkama shift ali ctrl. Nato uporabite gumb Izpis → Up. račun izbrano (PDF), s čemer se bodo na vašo napravo prenesli vpisni podatki označenih uporabnikov. Če želite pridobiti te podatke za celoten razred/kategorijo uporabnikov, potem uporabite gumb Izpis → Up. račun vsi (PDF). Pridobljene podatke nato predajte svojim uporabnikom.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)