Skoči na glavno vsebino

Navodila za uporabo shrambe s pomočjo programa WinSCP

Pozor: Program WinSCP trenutno ne podpira premikanja map v druge mape, ampak le premikanje posameznik datotek.. Če bi želeli omenjeno funkcionalnost, svetujemo uporabo programa Cyberduck ali druge alternative, ki to funkcionalnost omogoča. 

Opozorilo: Pri uporabi programa WinSCP je trenutno zaznana slabša hitrost prenosa podatkov do Arnes Shrambe (do 10MB/s). Ta izvira iz zmogljivosti programa in ne iz upočasnjenega delovanja storitve.

Po uspešni namestitvi programa WinSCP, se lahko v storitev Arnes Shramba povežete tako, da najprej dodate novo sejo. Sejo dodate tako, da v menijski vrstici izberete Sesssion (1) in nato New Session (2).

V novo odprtem oknu izberite protokol Amazon S3 (3) s katerim se boste povezali v storitev, vpišite povezavo do strežnika (brez protokola https) v polje Host name (4) in prilepite še Access Key ID (5) ter Secret Access Key (6). Ko ste podatke vpisali, se lahko vpišete s klikom na gumb login (7).

V oknu Advanced, se pomaknete v poglavje Environment -> S3, kjer URL style nastavite na Path in spremembo shranite s klikom na gumb OK.

V osnovnem oknu programa lahko za hiter dostop sejo shranite kot workspace. Sejo shranite tako, da v menijski vrstici izberete Session (8) in nato Save Workspace (9).

Odpre se vaš prostor v  Arnes Shrambi, v katerem lahko sedaj ustvarite mape in začnete prenašati datoteke. Mapo lahko ustvarite tako, da pritisnete z desnim klikom v belo polje in izberete možnost New Directory. Datoteke lahko iz računalnika prenesete tako, da jih v mapo kar povlečete. Uporabite lahko tudi funkcijo Upload, ki bo prenesla vse datoteke iz izbrane mape na računalniku v prej ustvarjeno mapo na Shrambi.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)