Skoči na glavno vsebino

Navodila za izdelavo varnostnih kopij na strojni opremi Synology

Za izdelavo varnostnih kopij na strojni opremi Synology lahko uporabite aplikacijo Hyper Backup. Odprete aplikacijo in levo zgoraj kliknete na gumb + ter izberete možnost Data backup task.

 

Odpre se okno za izbiro cilja varnostne kopije, kjer izberete možnost S3 storage in kliknete Next.

Na naslednjem koraku je potrebno izbrati S3 strežnik, kjer izberete Custom Server URL. V polje Server address vnesete naslov Arnes Shrambe moja.shramba.arnes.si. Ključen korak je izbira pravilne verzije za podpis Signature version, ki mora biti v4. Z izbiro v4 se pojavi dodatno polje Request style, ki ga nastavite na Path-style. Vnesete access key in secret key, ki ste ga pridobili na Portalu Članic. Bucket name je ime korenske mape na shrambi, directory pa ime mape v korenski mapi, v katero se bodo shranjevale varnostne kopije.

Na naslednjem koraku izberete mape na Synology-u, ki jih želite varnostno kopirati.

Naslednji korak vam omogoča varnostno kopiranje nastavitev posameznih Synologi aplikacij.

Sledi korak, kjer nastavite ime opravila, čas izvajanja varnostnih kopij in čas izvajanja preverjanja varnostnih kopij. Omogočite lahko tudi enkripcijo na strani klienta (enable client side encryption). Svetujemo tudi, da zmanjšate privzeti Multipart upload part size na velikost 32 MB.

V zadnjem koraku lahko skladno z vašimi željami oz. potrebami nastavite še rotacijo varnostnih kopij. 

S klikom na gumb Done se ustvari nova naloga v aplikaciji.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)