Skoči na glavno vsebino

Nastavitve filtrov za nezaželeno pošto

Arnes spletna pošta omogoča urejanje filtrov po meri za nezaželeno pošto. Za nastavitev filtrov kliknite na gumb Osebne nastavitve in izberite razdelek Filtri.

V nastavitvah bo že predhodno nastavljen filter iz naše strani, ki se bo imenoval spam. Svetujemo, da nastavitev tega ne spreminjate, lahko pa ga izklopite, v kolikor bi želeli, da je tudi nezaželena pošta, ki jo zazna naš sistem, dostavljena v mapo Prejeto (tega sicer ne priporočamo).


Osnovne nastavitve filtriranja

Nov filter lahko dodate s klikom na gumb Ustvari (+).

Odpre se spodnje okno, kamor morate vnesti naslednje nastavitve:

  • Ime filtra (1.) – Svetujemo, da filter poimenujte tako, da jih boste med seboj lahko razločili.
  • Filter enabled (2.) – Drsnik mora biti pomaknjen v desno in obarvan modro.
  • Obseg (3.) – Priporočamo, da izberete možnost izpolnjen mora biti vsaj eden izmed navedenih pogojev,
  • Pravila (4.) – Možnosti imate več, primer, ki je prikazan na sliki bo zajel vsa sporočila določenega pošiljatelja. V spustnih menijih lahko izbirate več različnih nastavitev.
  • Možnosti (5.) – Možnosti imate več, primer, ki je prikazan na sliki, bo vsa sporočila izbranega pošiljatelja premaknil v mapo mapa1. V prvem spustnem meniju lahko izbirate med več možnostmi, med drugim je na voljo tudi možnost Izbriši sporočilo, s čimer bodo vsa sporočila nezaželenega pošiljatelja samodejno izbrisana.

Postopek zaključite s klikom na gumb Shrani.

V kolikor imate nastavljeno posredovanje pošte, ali sporočilo o odsotnosti, morate nov filter z miško premakniti na ustrezno mesto, takoj za filter spam.


Črna lista

Namesto, da kreirate več različnih filtrov, lahko vse nastavitve shranite v enega in ga sproti posodabljate. Tak filter lahko poimenujete črna lista. Nastavitve so prikazane na sliki spodaj in so zelo podobne splošnim nastavitvam filtrov, ki so prikazane zgoraj.

Na črno listo lahko tako dodate več pravil, ki bodo zajela več pošiljateljev (filtriranje glede na e-naslov pošiljatelja, zadevo sporočila, …)
Nastavite lahko tudi več Možnosti, ki definirajo, kaj se s sporočili zgodi po prejemu. Na spodnji sliki so prikazane nastavitve, kako sporočilo premaknete v mapo nezaželena sporočila in obenem označite za prebrano. Nova Pravila in Možnosti dodate s klikom na +.

Svetujemo, da tudi takšen filter z miško premaknete takoj za filter spam, kot je prikazano na zgornji sliki.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)