Skoči na glavno vsebino

Za člane knjižnic

Katera je moja matična organizacija? Organizacija, kjer se šolate ali ste zaposleni. Knjižnica ni vaša matična organizacija, zato samo na podlagi članstva v knjižnici niste upravičeni do uporabniškega računa Eduroam.
Do česa sem kot član knjižnice upravičen? Kot član knjižnice ste upravičeni do lokalnega uporabniškega računa, ki deluje samo v območju knjižnice in vam omogoča dostop do vseh virov, ki jih knjižnica nudi svojim članom. Z njim gostovanje v omrežju Eduroam ni mogoče. Pač pa lahko v knjižnicah gostujejo posamezniki, ki imajo v svoji matični organizaciji dodeljen uporabniški račun Eduroam.
Kako ugotovim, ali je matična organizacija že vključena v sistem Eduroam? To preverite v spisku organizacij, ki so vključene v sistem eduroam  Eduroam.si.
Kje dobim uporabniški račun Eduroam? V ustrezni službi matične organizacije. Postopek preverite tudi na domači strani matične organizacije (povezavo najdete na Eduroam.si)
Kaj potrebujem za dostop do omrežja Eduroam? Kaj potrebujemo za povezavo 
Kako si nastavim napravo za dostop do omrežja Eduroam? Navodila za povezavo 
Kam se obrnem, če imam težave z dostopom ali gostovanjem? Na službo za pomoč uporabnikom v matični organizaciji. Postopek preverite tudi na domači strani matične organizacije (povezavo najdete na Eduroam.si)
Kam se obrnem, če na matični organizaciji še ni Eduroama? Na ustrezno službo v matični organizaciji. Oni vam bodo razložili, kdaj bo omrežje eduroam na organizaciji vzpostavljeno. Če še niso seznanjeni z omrežjem Eduroam, jih usmerite na Arnes (Eduroam.si)
Brezžično omrežje Libroam Splošno o omrežju in navodila za povezavo 
Uporabniški račun Libroam Član, ki mu knjižnica ob vpisu dodeli uporabniški račun za storitev Moja knjižnica, postane hkrati tudi uporabnik omrežja Libroam. Uporabniški gesli sta namreč enaki, razlikuje se le uporabniško ime. Članu dodeli uporabniško ime za Libroam lokalni skrbnik knjižnice.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)