Skoči na glavno vsebino

Navodila za Nokio E71

OPOZORILO: Spodnje nastavitve prikazujejo nastavitev povezave z uporabo protokola MSCHAPv2. Če vaša organizacija nima ustrezne infrastrukture (FreeRADIUS 2.x), povezava ne bo uspešno vzpostavljena.

Podatki, ki so uporabljeni v spodnjem primeru, so izmišljeni.V postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi.

Na mobilno napravo prenesite Arnesov vrhnji certifikat – arnes_eduroam_ca_2012.cer. Da bi to storili, morate biti povezani v omrežje (preko druge internetne povezave kot je omrežje Eduroam). Certifikat najdete na Arnesovem FTP strežniku, ki ga prenesete s pomočjo spletnega brskalnika.

Če vaša organizacija uporablja samopodpisan certifikat, s FTP strežnika prenesite certifikat vaše organizacije. S seznama certifikatov, ki so na voljo v arhivu na ftp://ftp.arnes.si/software/eduroam/certs/, izberite certifikat vaše organizacije. 

Navodila so narejena ob predvidevanju, da ste certifikat svoje domače organizacije že uspešno namestili na svoj telefon.

Če potrebujete pomoč pri prenosu certifikata na telefon, kliknite tukaj.

Najprej v meniju izberite tools.

Nato izberitesettings.

Nastavili bomo novo brezžično povezavo, zato izberite Connection.

V meniju Connection izberite Access Points.

Ker je potrebno nastaviti novo povezavo, kliknite na options in izberite newaccesspoint.

Sledi vnos nastavitev.

Pod Connection name vnesite ime povezave, npr. Eduroam, pod Data bearer izberite Wireless LAN, pod WAN network name pa eduroam. Pri vnosu slednjega je treba paziti na velike in male črke! Ssid je eduroam (z malimi črkami).

Pod Network status izberite Public, pod WLAN network mode Infrastructure in pod WLAN security mode WPA/WPA2.

Pod Homepage ni potrebno nastaviti spletne strani. Potrebno je določiti še WLAN security settings, zato izberite to možnost.

Pod WPA/WPA2 izberite EAP, WPA2 only mode naj bo na Off. Sledi nastavitev EAP plug-in settings. Kliknite na to možnost.

V tem meniju izberite EAP-TTLS. To nastavitev omogočite s klikom na options > Enable.

Personal certificate pustite na Not defined. Pod Authority certificate poiščite nameščeni certifikat. Pri svoji organizaciji preverite, ali uporablja starejši ali nov Arnesov certifikat, in izberite ustreznega. User name in use nastavite na User defined.

V nadaljevanju tega menija nastavite Realm in use na User defined in Realm na domeno svoje organizacije, v našem primeru je to arnes.si.

Nato se premaknite na zavihek EAPs -> . V meniju izberite MSCHAPv2. Kliknite na options > Enable in jo potrdite.

Potreben je še vnos uporabniškega imena in gesla. Pod User name vnesite uporabniško ime (uporabnik@domena-organizacije.si)in pod Password svoje geslo.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)