Skoči na glavno vsebino

Predložitev dokazil

Pogodbi med Arnesom in VIZ je potrebno priložiti potrdilo davčnega organa iz katerega je razvidno, ali je VIZ identificiran za namene DDV. Sledijo navodila, kako potrdilo pridobite na portalu e-Davki in ga dodate k pogodbi.

Navodila za pridobivanje potrdila na portalu e-Davki (1. točka) so namenjena VIZ, ki niso zavezanci za DDV in VIZ, ki so zavezanci, vendar ne uveljavljajo odbitnega deleža

VIZ, ki so zavezanci za DDV in uveljavljajo odbitek DDV, morajo predložiti potrdilo pristojnega finančnega urada (vložijo vlogo za pridobitev potrdila na FURS).

Navodila glede predložitve potrdila v portal EDO (2. in 3. točka) pa so namenjena vsem VIZ.

1. Pridobivanje potrdila

Obiščite spletno stran https://edavki.durs.si in v levem navpičnem meniju izberite Javne storitve.

Izberite G2G_VIES

 

… in nato Preveritev veljavnosti VAT številke.

Izberite državo zavezanca SI-Slovenija in v iskalno okno vpišite davčno številko VIZ ter nadaljujete s klikom na Pošlji.

 

Portal vam bo vrnil informacijo o identificiranosti za namene DDV. V primeru, da je VIZ identificiran v namene DDV, boste prejeli odgovor VAT številka je veljavna, v nasprotnem primeru pa bo odgovor VAT številka ni veljavna.

S klikom na Izvoz v PDF kreirate dokument (.pdf), ki ga nato po naslednjih navodilih pripnete k pogodbi.

V primeru, da ste upravičeni do odbitnega DDV-ja, je ustrezno potrdilo potrebno pridobiti na FURS-u, skladno s podtočko c) alineje “davek na dodano vrednost” v točki 9.2 javnega razpisa.

2. Odpiranje pogodbe v EDO portalu

Z obiskom strani http://edo.arnes.si/prijava se prijavite v EDO portal. Ker ste pogodbo že podpisali in je zaključena, jo je potrebno poiskati v Arhivu

Poiščite mapo SIO-2020 pogodba in razširite pogled s klikom na +. Nato odprite poljubno pogodbo s klikom na ime.

3. Dodajanje potrdila

V spodnji orodni vrstici izberite Dodaj in nato New – Odbitni DDV- FURS.

V razdelku Dokument morate izpolnite polji Leto in Davek (odbitni delež), nato pa priložite še datoteko, ki vsebuje potrdilo. 

 

Datoteko s potrdilom priložite tako, da v orodni vrstici izberete Dodaj in Nova vsebina iz datoteke.

V pojavnem oknu kliknete Izberite datoteko. Odprl se bo čarovnik za izbiranje datoteke – le-to izberete in nadaljujete s klikom na Naloži.

Dokument se bo ponovno naložil, v zgornji levi polovici pa bo vidna vsebina naložene priponke. Postopek končate s klikom na Pošlji.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)