Skoči na glavno vsebino

Varnostne nastavitve za Zoom v brskalniku

V teh navodilih je prikazano kako nastaviti nastavitve v brskalniku za vaše konference, ki jih kreirate, po naših priporočilih za boljšo varnost.

Nastavitve za organizirane konference (preko Schedule a Meeting)

Nastavitve za osebno sobo

Nastavitve za organizirane konference (preko Schedule a Meeting)

Po prijavi v Arnes Zoom kliknite na Settings.

V zavihku Settings priporočamo, da preverite naslednje nastavitve.

ČakalnicaGesloPrijava z AAIMikrofon ob vstopuNadzor na daljavoOrodna vrstica in deljenje zaslonaPrenos datotek

1. Po kliku na Settings se odpre meni z nastavitvami. Da omogočite uporabo čakalnic (Waiting Room), kliknite na gumb pri Waiting Room.

2. Nižje se nahajajo nastavitve za gesla. Če želite pred nepridipravi zaščititi vašo konferenco z geslom, kliknite na Require a passcode when scheduling new meetings za že vnaprej organizirane konference in na Require a passcode for instant meetings za sestanke, ki jih organizirate po potrebi.

3. Če imajo vaši učenci AAI račune, je za povečanje varnosti priporočljivo, da omogočite prijavo preko njih. Najprej omogočite Only authenticated users can join meetings. Nato kliknite na Edit zraven Sign in to Zoom with any ArnesAAI accounts.

Odpre se vam naslednje okno. Kliknite na Set as default authentication option in nato Save.

4. Za boljši pričetek konference je priporočeno tudi, da udeleženci vstopajo brez zvoka. To omogočite tako, da kliknete na zavihek Schedule Meeting na levi strani in nato poiščite možnost Mute all participants when they join a meeting ter kliknete gumb zraven.

5. Če želite omogočiti udeležencu, da prevzame nadzor nad računalnikom gostitelja, lahko v zavihku In Meeting (Basic) kliknete na gumb zraven Remote Control.

6. Da omogočite prikaz nadzorne vrstice srečanja, kliknite na Always show meeting control toolbar. Če želite, da vaši učenci ne morejo deliti svojega zaslona, kliknite na Host Only pod Who can share? v polju Screen sharing.

7. Če želite omogočiti (ali pa onemogočiti) prenos datotek s pomočjo klepetalnika (chat), kliknite na File Transfer.

Pri organiziranju naslednjega sestanka oziroma konference (Schedule a Meeting) boste imeli tako privzete nastavitve nastavljene v skladu z našimi priporočili.

Nastavitve za osebno sobo

Če ste navajeni konference organizirati preko osebne sobe, potem lahko za večjo varnost/zasebnost pri delu sledite naslednjim priporočilom:

Potem, ko se prijavite v Arnes Zoom, za urejanje nastavitev osebne sobe najprej kliknite na Meetings.

Nato na Personal Room.

Za urejanje nastavitev kliknite na Edit.

Tu priporočamo, da si nastavite naslednje nastavitve:

ČakalniceGesloMikrofon ob vstopuVpis z AAI

1. Odpre se vam meni z nastavitvami. Da omogočite uporabo čakalnic (Waiting Room), kliknite na gumb pri Waiting Room.

Če želite pred nepridipravi zaščititi vašo konferenco z geslom, kliknite na Passcode in ga vpišete.

2. Za boljši pričetek konference je priporočeno tudi, da udeleženci vstopajo brez zvoka. To omogočite tako, da kliknete na Mute all participants upon entry.

Če imajo vaši učenci AAI račune, je za povečanje varnosti priporočljivo, da omogočite prijavo preko njih. Najprej omogočite Require authentication to join. Nato spodaj izberite Sign in to Zoom with any ArnesAAI accounts. Da nove nastavitve shranite, kliknete še na Save. Ta nastavitev prepreči anonimno prijavljane in spreminjanje imena ob vstopu, saj se izpolni samo iz podatkov v AAI računu.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)